Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Barcelona

El temps segueix en bucle, però alguns canvis a la vista: Previsió a Catalunya el dijous 14 d’octubre del 2021

L’anticicló seguirà garantint molta calma amb fort contrast tèrmic, sol i boires, però alguns núvols baixos costaners. Les TºC baixaran una mica. El temps pot ser una mica més insegur el cap de setmana

L’anticicló es troba còmode a casa nostra i, de cara a aquest dijous, 14 d’octubre, seguirem amb molta calma. El sol seguirà dominant amb el permís de boires matinals. L’excepció la tornarem a trobar en alguns intervals de núvols que apareixeran a punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

La novetat serà una lleugera baixada de les temperatures, tant de dia com de nit, amb la majoria de màximes de 18º a 23º. Seguirà el fred avançat per l’època de nit i el fort contrasttèrmic amb el dia, amb tramuntana clarament a la baixa.

L’excepció serà l’Alt Pirineu, on els termòmetres poden pujar amb ganes. Entre divendres i dissabte el temps podria ser més mogut.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 14 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 14 d'octubre del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Calma absoluta en bucle

Pel que fa a l’estat del cel, l’anticicló seguirà garantint molta calma amb sol arreu i boires matinals. No obstant, els ventshumits i lleugers de mar cap a terra seguiran aportants alguns intervals de núvols baixos. Això passarà bàsicament a punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

No obstant, la calma serà la gran protagonista sense pluges enlloc. També anirà a la baixa el vent de tramuntana a l’Empordà, fins i tot desapareixent a la tarda. En definitiva, estem davant d’una nova jornada per aprofitar.

Canvis en les temperatures

Si ens fixem en les temperatures, baixaran una mica, tant de dia com de nit. Un ambient encara de més tardor que farà que la majoria de màximes es moguin entre els 18º i 23º. No obstant, poden quedar lleugerament més altes a les Terres de l’Ebre i més baixes al Pirineu.

No obstant, les excepcions seran l’Alt Pirineu, on les màximes poden pujar amb ganes, i el nord de l’Empordà, on les mínimes baixaran amb ganes. Segueix el fort contrasttèrmic entre el dia i la nit i una marcada inversió tèrmica. Unes situacions típiques en aquest context anticiclònic.

De nit farà fred avançat per l’època amb ambient més propi de novembre que no pas d’octubre. Moltes mínimes de 6º a 11º, però de 9º a 14º a la costa i de 0º a 5º a valls del Pirineu, fins i tot algun valor sota zero.

Temps més mogut a la vista

Si donem un cop d’ull als dies vinents, és possible que entre divendres i el cap de setmana el temps estigui més mogut. Una situació que aniria acompanyada de més núvols i alguns ruixats al sud i la costa. Sembla que fenòmens locals i ben poca cosa, però haurem d’anar seguint amb atenció aquesta situació.

Tot plegat amb temperatures que patirien noves baixades i pujades. No obstant, sembla que el cap de setmana seria menys fresc amb migdies que tornarien a ser més aviat càlids. De nit també pujarien els termòmetres, sobretot a causa de la presència de núvols.