Temps cada cop més mogut els propers dies, però l'estiu no marxa: Previsió a Catalunya dijous 17 de setembre

La calor encara serà molt pesada arreu aquest dijous, però anirà a menys les pròximes jornades

Imatge d'unes potents nuvolades a l'Empordà
El temps començarà a canviar una mica a partir d'aquest dijous | Àngel Galán

Aquest dijous, 17 de setembre, el temps seguirà assolellat arreu, però a diferència d'aquestes darreres jornades, tindrem més intervals de núvols alts i mitjans que faran la guitza a molts indrets, però que no impediran l'acció del sol. Les temperatures seguiran elevades i en general sense grans canvis, mantenint-se la calor i la xafogor. Tot plegat, esperant el canvi de temps que serà menys del que semblava dies enrere, però que ens arribarà igualment a partir de divendres i ens portarà xàfecs a molts indrets de la meitat oest de Catalunya i al Pirineu, juntament amb una normalització de les temperatures.

Últims dies de calor forta i pesada

Fins llavors, la notícia d’aquest dijous seguirà sent la calor i la xafogor pesada arreu, tot plegat acompanyat d'un ambient assolellat i combinat amb el pas de núvols alts i mitjans arreu. A la tarda, hi haurà nuvolades de tarda al Pirineu, que podrien deixar ruixats o alguna tempesta al vessant més oriental, a la resta, els núvols en principi no hauria de deixar xàfecs, com a molt algunes gotellades esporàdiques al llarg del dia.

Mapa del temps a Catalunya per aquest pròxim dijous 17 de setembre del 2020
Els núvols guanyaran protagonisme però la calor d'estiu seguirà arreu | Catalunya Diari

Darreres dues nits de més mal dormir

Pel que fa a les temperatures, seguirà la calor de ple estiu i la xafogor a la costa altre cop, mentre que a l'interior es mantindrà la calor més seca. De fet, hi haurà pocs canvis de moment a la zona litoral, on les pròximes dues nits, tant la d'aquest dimecres a dijous, com la de dijous a divendres, continuaran sent molt pesades per dormir bé. Tot i això, aquest ambient pesat s'acabarà de cop a partir de dissabte, amb un ambient ja més normal per l'época.

Tempestes fortes a ponent i Pirineu

A partir de divendres, haurem d’estar al cas per veure com evolucionen els mapes del temps. Tot apunta que el canvi de temps ens portarà a un ambient molt més normal de setembre a partir de divendres i, a més, amb tempestes que podrien ser fortes, sobretot durant la tarda de divendres, però només a ponent i al Pirineu més occidental. A la resta, ben poca pluja esperem, tot i que també podran arribar xàfecs modestos a més indrets.


Comentaris

envia el comentari