La calor toca sostre fins divendres amb alguns canvis aviat: Temps a Catalunya el dijous 21 de maig del 2020

Aquest dijous les TºC tornaran a superar els 30ºC a més punts i es podrien fregar els 34ºC a ponent

Sortida de sol aquest dimarts des de Gavà
El sol continuarà dominant arreu dijous amb més calor | Xavi Cabo

Arriba el pic de calor d’aquesta calorada entre aquest dijous i divendres. Les temperatures seguiran pujant i assoliran màxims pròxims als 35ºC a l’interior de la vall de l’Ebre i a ponent. D’altra banda, els valors per sobre de 30ºC predominaran a gran part de l’interior i els valors d’entre 25 i 30ºC sovintejaran a la costa i al prelitoral. Sembla que la forta calorada podria acabar diumenge, amb l’arribada d’una massa d’aire atlàntica i més fresca.   

Pic de calor i temps molt plàcid

De cara a aquest dijous, 21 de maig, ens llevarem amb un temps assolellat, però amb un ambient menys fresc a primeres hores. Tot i això, aquesta fresca durarà poc. Les temperatures màximes tocaran sostre i s'assoliran a primeres hores de la tarda amb valors que s'aproximaran o superaran lleugerament els 33ºC tant a ponent, com a l’interior de les terres de l’Ebre. La calor d'estiu serà la clara protagonista de la jornada. Com a novetat, de cara a la tarda apareixeran més intervals de núvols prims que no provocaran més conseqüències.

Mapa del temps a Catalunya previst pel dijous 21 de maig del 2020
Previsió de símbols per aquest pròxim dijous a Catalunya | Catalunya Diari
 

Al llarg de la tarda, creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu, on no es descarta alguna gotellada a la tarda. El sol seguirà dominant a gran part de Catalunya fins a últimes hores del dia. Els termòmetres pujaran clarament també al prelitoral i litoral central on han quedat més frenades aquest dimecres a causa de les marinades.

Esperances de canvis

En dies posteriors, el sol i la calor seguiran sent els clars protagonistes, quan les temperatures encara pujaran més i assoliran els màxims serà entre divendres i dissabte,  superant els 35ºC a les comarques de ponent com a l'interior de les terres de l’Ebre. Tot i això, sembla que aquesta segona calorada ja té data de caducitat. 

A partir del cap de setmana, podria visitar-nos un nou embossament d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que, especialment a les acaballes del cap de setmana, faria baixar els termòmetres deixant uns valors més normals a gran part de Catalunya i també xàfecs i tempestes. Tot plegat encara s'haurà d'anar confirmant en pròximes informacions.

El temps a Barcelona

Seguirà l'ambient estiuenc a Barcelona al llarg d'aquest dijous, els termòmetres pujaran més i s'assoliran els 29ºC. Temperatures mínimes cada cop més altes i el sol dominarà al llarg de tota la jornada. La xafogor es començarà a deixar sentir.

El temps a Tarragona

La calor també serà la clara protagonista d'aquest dijous a la ciutat de Tarragona, amb valors que fregaran els 27ºC, desapareix el mestral reescalfat.

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el temps seguirà estiuenc, amb alguna nuvolada de tarda a mesura que avanci aquest dijous. Les TºC podrien fregar altre cop els 30ºC a les hores centrals del dia.

El temps a Lleida

Dijous de ple estiu a la ciutat de Lleida amb temperatures que se situaran al voltant dels 35ºC. Més calor en dies posteriors i seguirà el cel completament serè i radiant.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el sol i la calor atípica també tornaran a ser els protagonistes de forma clara aquest dimecres. Les temperatures s’aproximaran als 30ºC de forma àmplia.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un dimecres també d’estiu amb molta calor per l’època i sol que dominarà arreu. Se superaran còmodament els 27ºC al migdia.


Comentaris

envia el comentari