L'OMS alerta d'un nou i desconegut símptoma del coronavirus

Es suma a altres com la tos, la febre o la manca d'olfacte i el gust

Personal de l'hospital de Porta de l'Ferro de Madrid
L'OMS indica un nou símptoma del coronavirus | Catalunya Diari

L'Organització Mundial de la SalutOMS— ha confirmat en un nou document sobre preguntes i preguntes sobre la Covid-19 un nou símptoma que pot indicar que estem contagiats. L'OMS explica que les persones amb coronavirus poden tenir dificultat per moure's o per parlar.

En el document s'assenyala que «les persones de qualsevol edat que tinguin febre o tos i, a més, respirin amb dificultat, sentin dolor o opressió al pit o tinguin dificultats per parlar o moure'shan de sol·licitar atenció mèdica immediatament. Si és possible, es recomana trucar primer al professional sanitari o centre mèdic, perquè aquests remetin al pacient a l'establiment sanitari adequat».

Així i tot, han insistit que els símptomes més habituals de la Covid-19 són la febre, la tos seca i el cansament. A més han recordat que altres símptomes menys freqüents que afecten alguns pacients són els dolors i molèsties, la congestió nasal, el mal de cap, la conjuntivitis, el mal de coll, la diarrea, la pèrdua del gust o l'olfacte i les erupcions cutànies o canvis de color en els dits de les mans o els peus.

Quan poden aparèixer aquests símptomes

L'OMS ha recordat que «el temps que transcorre entre l'exposició de la Covid-19 i el moment en què comencen els símptomes sol ser d'uns cinc o sis dies, però pot variar entre 1 i 14 dies». Aquest nou document també recorda que encara que algunes persones solen presentar un quadre lleu, aquest pot augmentar de manera gradual.

Al voltant del 80 per cent de les persones que van contraure la malaltia es recupera sense tractament hospitalari. No obstant això, la malaltia pot presentar-se de manera més severa en alguns grups de risc.

«Les persones grans i les que pateixen afeccions mèdiques prèvies com hipertensió arterial, problemes cardíacs o pulmonars, diabetis o càncer tenen més probabilitats de presentar quadres greus, però qualsevol persona pot contraure la Covid-19 i caure greument malalta», comenta l'OMS.


Comentaris

envia el comentari