Últim dia de temps mogut a l’espera del canvi radical per Sant Jordi: Previsió a Catalunya dijous 22 d’abril

El paraigua perd pistonada, però no a tot arreu. Descarregaran ruixats intensos al sud amb temperatures encara atípiques per l’època

Després d’un dimecres marcat pels núvols i els ruixats, que en alguns casos les acumulacions de pluja han superat els 20 i 30 l/m2 en sectors de les comarques de Girona, de cara a aquest dijous, 22 d’abril, es mantindrà el temps inestable i encara s’haurà d’obrir el paraigua, però no arreu de Catalunya.

S’esperen ruixats que es mantindran al llarg de tot el dia entre les Terres de l’Ebre, comarques del sud de Lleida i punts de l’interior de Tarragona. Podran anar acompanyats de tempesta i calamarsa i les acumulacions de pluja podran ser destacables en aquests sectors. Cap al migdia, no es descarta que plogui de manera dispersa cap al nord-est i a la tarda, les precipitacions es concentraran en àrees del Pirineu. A la resta, novament cel força ennuvolat amb poques opcions que s’obrin clarianes.

No obstant això, els mapes indiquen una clara millora del temps de cara a la Diada de Sant Jordi amb el retorn del sol i temperatures més suaus. En definitiva, deixarem enrere els paraigües i tornarà l’ambient més primaveral després de tants dies grisos.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Últim dia de pluges

Si ens fixem en l’estat del cel, aquest proper dijous estarà de nou marcat pels núvols i el temps insegur. Tot i que ja no plourà de manera general, sí que ho farà amb cara i ulls entre les Terres de l’Ebre, sectors del sud de Lleida i punts pròxims a Tarragona. S’espera que la pluja descarregui amb ganes entre la propera matinada i fins al migdia, i a partir de la tarda ja anirà de baixa. Les acumulacions de pluja podran ser importants en punts de la Terra Alta, Baix Ebre i el Montsià superant els 30 o 40 l/m2, i en especial a la zona dels Ports al voltant de 50 l/m2.

Mapa de previsió de matí a Catalunya el 22 d'abril del 2021
Mapa de previsió de matí per aquest dijous | Catalunya Méteo

On també serà possible que hagin d’obrir el paraigua cap al migdia serà a les comarques del nord-est, però els ruixats seran molt més dispersos que dimecres. I a partir de mitja tarda, les precipitacions ja quedaran més concentrades en àrees del Pirineu, especialment de Lleida. La cota de neu estarà al voltant dels 1.800 metres.

Mapa de previsió de tarda a Catalunya el 22 d'abril del 2021
Mapa de previsió de tarda per aquest dijous | Catalunya Méteo

No obstant, al llarg de les primeres hores del dia es pot deixar entreveure alguna escletxa de sol entre la Cerdanya i el Ripollès, i al final de la tarda, és probable que s’obrin diverses clarianes entre les comarques de Barcelona i Girona.

Poc contrast tèrmic entre el dia i la nit

Pel que fa a les temperatures, aquest proper dijous encara seguiran per sota de les habituals per l’època de l’any. Si ens fixem en les mínimes, es mantindran amb pocs canvis o seran lleugerament inferiors en alguns punts de Ponent, comarques del nord i les Terres de l’Ebre. Ara bé, tot i que les màximes a l’extrem sud quedaran més frenades per l’efecte de la pluja, a la resta seran similars o pujaran una mica. La majoria de valors a l’hora de dinar rondaran els 12 ºC i 16 ºC, les més altes fregant els 18 ºC cap al nord-est del territori.

Però en tot cas, el que segur notarem serà poc canvi entre les temperatures durant el dia i la nit i ens haurem de continuar abrigant perquè l’ambient serà fred o fresc.

Clara millora del temps per Sant Jordi

De cara als pròxims dies, el temps farà un gir sobtat, de manera que esperem una Diada de Sant Jordi típicament primaveral, majoritàriament assolellada durant les hores centrals del dia amb alguns núvols de tarda, tot plegat acompanyat de temperatures més suaus i properes als 20 ºC. 


Comentaris

envia el comentari