Imatge d'una sortida de sol des de Cardedeu, al Vallès Oriental

Sense treva cap a l’estiuet més contundent del que portem d’any: Temps a Catalunya dijous 27 de maig del 202

Les temperatures pujaran cada dia més i tocaran sostre el cap de setmana abans d’un nou i possiblement contundent canvi de temps

Les temperatures ja han fet un nou salt endavant aquestes últimes hores malgrat que han anat creuant força intervals de núvols que s’han combinat amb el sol, juntament amb els xàfecs de tarda a punts del Pirineu, Prepirineu, oest i Ports. De fet, fins ben entrat el vespre o primeres hores de la nit encara pot quedar algun ruixat a la meitat oest i a l'extrem nord-est. Una tendència que seguirà de cara a les properes jornades, ja que aquest dijous, 27 de maig, els termòmetres encara pujaran més amb moltes màximes entre els 23º i 28º, però rondant els 30º ja al pla de Lleida i interior de l’Ebre.

Tot plegat amb força sol, alguns núvols alts i prims i nuvolades de tarda amb molts menys xàfecs, ja que tan sols n’esperem alguns de dispersos i aïllats a punts del Pirineu i Prepirineu, sobretot de Girona. Aquest temps calorós serà el preludi  del pic de calor que s’espera els propers dies, amb el seu punt àlgid dissabte, quan s’assoliran o superaran els 30º a molts punts. Serà l’estiuet més càlid del que portem d’any abans d’un nou i possiblement contundent canvi de temps.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, faran un nou salt endavant aquest dijous amb calor al migdia a tot arreu. De fet, la majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, però compte perquè a Ponent i a l’interior de les Terres de l’Ebre ja se situaran al voltant dels 30º. Tan sols en trams de la costa i del Pirineu poden quedar una mica més curtes. Les mínimes també pujaran amb poc fred nocturn.

Més sol i menys ruixats

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol lluirà encara amb més ganes, tot i que els intervals de núvols alts i prims no acabaran de desaparèixer i, de fet, aniran a més a la tarda pel sud. Tornaran a créixer nuvolades de tarda a punts de muntanya, però, a diferència del dimecres, aquest cop tan sols s’esperen alguns ruixats molt més aïllats i dispersos a punts del Pirineu i Prepirineu, sobretot el de Girona. No es descarten alguns núvols baixos en trams de la costa i al matí al Pirineu i Prepirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 27 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 27 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dijous a la tarda | Catalunya Méteo

A l’espera del pic de calor

Totes les mirades estan posades en les temperatures, ja que de cara als propers dies tocaran sostre i tindrem el pic de calor dissabte, dia en què molts termòmetres assoliran o superaran els 30º, no tan sols a l’interior, sinó que també a punts del prelitoral. Estem davant de l’estiuet més calorós del que portem d’any. 

No obstant, a partir del mateix dissabte i durant el diumenge arribaran xàfecs més extensos que, segons indiquen els mapes d’avui, afectarien sobretot punts del Pirineu, Prepirineu, Girona, Barcelona i Catalunya Central. Una situació que haurem d’anar confirmant properament i que marcaria l’inici d’una nova patacada de la calor a les portes del mes de juny.