Imatge d'un vidre ple de gotes d'aigua

Més clarianes a l’espera de possibles pluges generals el cap de setmana: Temps a Catalunya dijous 29 d’abril

Abans d’aquest canvi de temps, dijous veurem com les estones de sol guanyen terreny, tot i que encara s’escaparan força ruixats i xàfecs

 

Els últims dies d’abril estan sent realment moguts i plenament primaverals, així com especialment grisos, i de cara aquest dijous, 29 d’abril, el temps no acabarà de millorar. Esperarem una jornada novament amb intervals de núvols, però amb clarianes que sobretot guanyaran terreny de cara a la tarda, especialment a prop de la costa. També s’esperen ruixats al matí a les comarques del nord i no es descarten de manera dispersa en altres punts, sobretot del nord-est, litoral i prelitoral. En tot cas, guanyaran terreny i intensitat després de dinar  descarregant al Pirineu, prelitoral, comarques del nord-est i a prop dels Ports, quedant força al marge la resta.

 

Tot plegat a l’espera que d’un canvi de temps sobtat  que es va confirmant i que arribaria de cara al primer cap de setmana de maig. En aquest sentit, i si els mapes no canvien, podríem tenir una tongada de pluges generals  el dissabte. Una situació que haurem de seguir amb molta atenció a veure com acaba evolucionant.

 

Les temperatures patiran pocs canvis  aquest dijous. En aquest sentit, seguirà fent poc fred de bon matí i donarà pas a un migdia una mica més càlid. Però haurem d’estar ben  alerta a la tornada dels refredats de primavera, ja que l’episodi de pluges del cap de setmana vindrà acompanyat d’un clar i marcat descens dels termòmetres amb valors, de nou, atípics per l’època.

 

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

 

Nou episodi de pluges generals i refrescada atípica

Si ens fixem en els últims mapes del temps, tot sembla indicar que de cara al proper cap de setmana, coincidint amb els primers dies festius amb mobilitat lliure per tot el territori, arribarà un sobtat i notable canvi de temps. Aquest gir vindrà de la mà d’un nou front que començarà a apropar-se la tarda de divendres. En aquest sentit, serà a partir del migdia de l’últim dia d’abril, quan la inestabilitat anirà a més amb ruixats a qualsevol punt del territori. Serà el preludi d’una regada general a tot Catalunya.

 

D’aquesta manera, és molt probable que acabem tenint un  dissabte plenament passat per aigua arreu  del territori, gris i de paraigua a mà. Les acumulacions d’aigua podran ser força notables i també s’espera que la cota de neu baixi fins als 1.600 metres. I tot apunta que diumenge es mantindrà l’ambient insegur, però amb més clarianes i bufarà vent a l’extrem sud i a l’Empordà.

 

A més, s’espera que la nova entrada de pluges enceti una davallada de les temperatures de cara a dissabte, que es farà més evident diumenge a l’hora de dinar, i s’allargarà fins l’inici de la propera setmana. Així doncs, podrem començar el nou mes amb màximes per sota dels 20 ºC o 15 ºC i clarament per sota de les esperades per l’època  de l’any.

 

Tot plegat ho haurem d’anar seguint amb molta atenció aquest canvi de temps que es va confirmant de cara al cap de setmana, per tal d’acabar concretant amb quina intensitat afectarà aquest episodi de pluges a tot Catalunya.

 

Batalla entre els ruixats i les clarianes

Mentre no arriba aquest canvi, de cara a dijous seguirem un dia més pendents de la lluita entre els núvols, les estones de sol i els ruixats. Així doncs, el temps no acabarà de fer net  i la inestabilitat tornarà a estar a l’ordre del dia. De cara al matí, estarà mig o bastant ennuvolat, però amb el pas de les hores els núvols s’aniran trencant i s’obriran moltes clarianes. 

 

Així doncs, la tarda serà força assolellada, com més a la costa ens trobem. Tot i això, a primera hora s’escaparan ruixats al Pirineu, Prepirineu i potser alguns de més dispersos a punts de la costa, prelitoral i nord-est. No obstant, guanyaran protagonisme havent dinat descarregant de manera localment intensa  al prelitoral, comarques de Girona, trams del Pirineu i a la vora dels Ports. No se’n descarten a la Catalunya Central., mentre que a la resta dominaran les clarianes.

 

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 29 d'abril del 2021
Mapa de previsió per dijous al matí | Catalunya Méteo

 

Si ens fixem en els termòmetres, aquest dijous es mantindran amb  pocs canvis o quedaran una mica més alts. Pel que fa a les màximes, seran lleugerament més elevades a la meitat oest del territori i baixaran entre 2 i 3 graus en alguns sectors del nord-est. En conjunt, molts valors estaran entre els 18 ºC i 20 ºC, o fins i tot es podran fregar els 23 ºC i 24 ºC a les comarques de ponent. Les mínimes també seran subtilment més altes. Tot plegat amb poc fred a primera hora.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 29 d'abril del 2021
Mapa de previsió pel dijous a la tarda | Catalunya Méteo