Imatge d'una sortida de sol terrosa a Calella de Palafrugell

Primavera en estat pur els dies vinents amb més calor i xàfecs de tarda: Temps a Catalunya dijous 28 d’abril

Els núvols més espessos s’aniran trencant, però les nuvolades de tarda aniran a més sobretot al nord. Moltes màximes entre els 20º i 25º per aprofitar

El temps entra en una dinàmica plenament primaveral de cara als dies vinents amb els clàssics ingredients de l’època. De moment, aquest dijous, 28 d’abril, les bandes de núvols s’aniran trencant més, sobretot a la tarda. No es descarta encara alguna gotellada de fang al sud i Ponent, però ben poca cosa.

Les nuvolades ja creixeran amb més ganes a partir del migdia i s’esperen xàfecs dispersos de tarda i vespre al Pirineu i interior nord. Les temperatures seran semblants o pujaran més, sobretot a les zones amb més clarianes, màximes de 17º a 23º. A partir de divendres, els ruixats de tarda guanyaran més terreny, inicialment al Pirineu, Prepirineu i zones properes.

No obstant, i sobretot de cara al cap de setmana, aquests xàfecs també apareixeran a diversos punts de l’interior. Fins i tot poden arribar de forma puntual al prelitoral i l’Alt Empordà, però seran fenòmens irregulars i no arribarien a la costa. Tot plegat amb temperatures encara més altes i calor primaveral als migdies, màximes de 20º a 25º.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 28 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Temps poc definit dijous

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dijous, encara tindrem força bandes de núvols, però aniran a menys, especialment a la tarda. Encara tindrem pols en suspensió i, per tant, el cel seguirà lleugerament terrós. No es descarta alguna gotellada de fang al sud i Ponent, poca cosa, amb més clarianes com més al nord-est.

A partir del migdia, les nuvolades creixeran amb més ganes a zones de muntanya. Això es traduirà amb xàfecs i tempestes dispersos entre la tarda i vespre al Pirineu i Prepirineu. També poden arribar a zones properes, com ara al nord de Ponent i punts de l’interior nord de Catalunya.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants o ja pujaran més dijous, sobretot allà on hi hagi més estones de sol. La majoria de màximes es mouran entre els 17º i 23º, a l’espera que els dies vinents faci més calor arreu.