Arriba la calor més intensa de tota la setmana: Temps a Catalunya el dijous 9 de juliol del 2020

Els termòmetres toquen sostre entre dijous i divendres, alhora que les tempestes de tarda aniran a més al nord

Imatge d'una espectacular sortida de sol al Delta de l'Ebre
Espectacular sortida de sol al Delta de l'Ebre aquest dimecres | Pili Rius

Les temperatures toquen sostre a Catalunya entre dijous i divendres amb els valors més alts de la setmana, tot i que ni de bon tros estem parlant d’una gran calorada ni de màximes tan altes com les registrades a l’interior fa uns dies. Gran part del territori es mourà entre els 30º i 35º, lleugerament més altes a Ponent, mentre que a la costa la notícia serà la xafogor, que serà molt marcada. Tot plegat amb sol combinat amb alguns intervals de núvols i tempestes de tarda que van a més al nord del territori.

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, pujaran més aquest dijous, 9 de juliol, especialment a l’interior i Pirineu, amb màximes que es mouran en molts casos entre els 30º i 35º, si bé a Ponent poden assolir-se puntualment els 36º o 37º. A la costa els termòmetres quedaran més frenats, en molts casos per sota dels 30º, però la xafogor serà molt marcada i pesada. La nit també serà de mal dormir a moltes comarques, sobretot a prop del litoral. En definitiva, un ambient de calor de canícula normal en l'inici del juliol. 

Mapa de previsió a Catalunya el 9 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

Més tempestes de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà amb el pas de bandes de núvols alts i prims que enterboliran el cel en alguns casos. A partir del migdia i durant la tarda, les nuvolades creixeran amb més ganes a punts de muntanya i els xàfecs i les tempestes aniran a més al Pirineu i Prepirineu, però sortiran de zona i també cauran al nord de la Catalunya Central i interior de Girona, podent arribar algun al voltant dels Ports i de forma més dispersa a Ponent.  

Aquestes tamborinades poden ser localment fortes i anar acompanyades de calamarsa o pedra, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes en algunes comarques:

Mapa d'alertes per tempestes fortes a Catalunya el 9 de juliol del 2020
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dijous | Meteocat

Sense onades de calor a la vista

De cara al divendres, es mantindrà l’ambient molt càlid a tot arreu, però baixaran una mica les temperatures el cap de setmana. Tot i això, es mantindrà l’ambient plenament estiuenc i les tempestes de tarda al Pirineu, Prepirineu i zones properes, localment arribant alguna a voltant del port. No es veuen grans calorades ni onades de calor a mitjà termini.


Comentaris

envia el comentari