Imatge d'una sortida de sol a Sant Pol de Mar, al Maresme

Últim dia de canvis, atenció amb el tastet de primavera que ens arriba: Temps a Catalunya dimarts 1 de febrer

El primer dia del nou mes encara tindrem ventades i restes d'algun ruixat, però tot plegat serà història aviat. Clara pujada de TºC els dies vinents

El temps ha viscut alguns canvis en l’inici d’aquesta setmana en forma de ventades, baixada de temperatures i algun ruixat al Pirineu. De cara a aquest dimarts, 1 de febrer, mantindrem el fort vent de mestral i tramuntana a l’Empordà, sud i cims del Pirineu. El primer dia del mes encara precipitarà fins al matí a la cara nord del Pirineu, però a la tarda ja no.

La cota de neu es dispararà i passarà dels 700 metres als 1800 en poques hores. Tot plegat amb força sol a la resta tot i alguna nuvolada i risc de ruixat local a la costa de Barcelona al matí. Seran les últimes fuetades d’uns canvis que passaran amb més pena que glòria per casa nostra.

Molta atenció amb les temperatures els dies vinents, ja que l’anticicló tornarà a dominar amb una clara pujada dels termòmetres. Esperem un ambient clarament càlid per l’època als migdies i podríem dir que la primavera traurà el nas abans d’hora.

Mapa de previsió a Catalunya el matí de l'1 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda de l'1 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Temps encara una mica mogut

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimarts seguirà el vent intens de mestral i tramuntana a l’Empordà, sud i cims del Pirineu. A més, a la cara nord del Pirineu es mantindran precipitacions fins al matí amb neu que pujarà dels 700 als 1800 metres. Al matí no es descarten nuvolades i algun ruixat local a la costa de Barcelona.

No obstant, el sol dominarà en conjunt, especialment a la tarda quan tindrem un cel radiant a la majoria de comarques. Uns canvis que a la tarda quedaran ja molt apartats amb només el vent com a nota més destacada.

Temperatures amb alguns canvis

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran força semblants o pujaran una mica a l’interior. Moltes màximes es mouran entre els 12º i 17º, però més baixes al Pirineu i en algunes fondalades. De nit farà fred amb glaçades una mica menys extenses i contrast tèrmic entre la matinada i el migdia.

Tastet de primavera

De cara als dies vinents, la gran notícia serà que l’anticicló tornarà a dominar i les temperatures es dispararan. Esperem migdies molt suaus per l’època amb un tastet de primavera molt avançada. Una situació tèrmica que es normalitzaria el cap de setmana, però no es veuen pluges per enlloc malauradament.