Imatge d'un dia ennuvolat a Barcelona

Últim dia amb precipitacions, l’anticicló té ganes d’abraçar-nos: Temps a Catalunya el dimarts 16 de novembre

Encara cauran ruixats, però a partir de dimecres el sol, les boires i el fort contrast tèrmic seran els protagonistes. Pendents d’un possible canvi molt hivernal la setmana vinent

El temps encara es mantindrà una mica mogut aquest dimarts, 16 de novembre, amb noves precipitacions. S’esperen ruixats dispersos i cel força carregat de núvols especialment durant la matinada i matí a les comarques de Barcelona i Girona. A la tarda s’obriran grans clarianes en aquestes zones, però la inestabilitat es concentrarà al sud.

D’aquesta manera, tindrem més nuvolositat i xàfecs dispersos a les comarques de Tarragona. A la resta no es descarten xàfecs també, especialment al Pirineu i Prepirineu, però com més a Ponent menys probable és veure caure alguna gota. Tramuntana i mestral a l’Ebre i Empordà amb mala mar i temperatures una mica més baixes de dia amb ambient de tardor.

A partir de dimecres, l’anticicló ens vol abraçar amb més ganes i ens esperen sol, boires i contrasttèrmic durant pràcticament tota la setmana. Haurem d’estar molt pendents del possible canvi que s'albira la setmana vinent i que ens portaria fredhivernal, pluja i neu ben avall. Una situació que encara queda lluny i que haurem d’anar confirmant i seguint en dies vinents.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 16 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 16 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Arriben noves precipitacions

La inestabilitat encara seguirà amb nosaltres aquest dimarts i esperem noves precipitacions. Esperem nous ruixats dispersos que entraran entre la matinada i el matí per la Costa Brava. Cauran fins a primera hora de la tarda a qualsevol punt de les comarques de Barcelona i Girona.

A partir de llavors, s’obriran grans clarianes en aquestes zones i el temps més mogut es concentrarà al sud. Esperem que aquests núvols i ruixats afectin durant el tram final de la jornada les comarques de Tarragona.

A la resta del territori no es descarten xàfecs locals, sobretot al Pirineu i Prepirineu. No obstant, serà molt difícil veure ploure com més a Ponent siguem. La cota de neu pujarà i se situarà entorn dels 1900 metres amb vent de mestral i tramuntana a l’Empordà i l’Ebre i mala mar.

Ambient de tardor

Si ens fixem en les temperatures, les mínimes pujaran una mica i farà un fred moderat. En canvi, de dia encara quedaran una mica més curtes amb màximes de 10º a 15º, lleugerament més altes al litoral i prelitoral. Ambient de tardor en conjunt, més accentuat en moments de cel ennuvolat.

Anticicló per dies, però possible cop hivernal

Les precipitacions ja marxaran del tot a últimes hores del dimarts i direm adeu a tants dies d’inestabilitat. A partir de dimecres, l’anticicló s’instal·larà uns quants dies a casa nostra amb sol i boires cada cop més extenses. També serà cada cop més marcat el fort contrast tèrmic entre el dia i la nit.

No obstant, estem pendents d’un possible canvi important que arribaria a principis de la setmana vinent. Els mapes insisteixen en aquesta situació que ens portaria fred de ple hivern, pluja i neu a cotes força baixes. Haurem d’anar seguint amb atenció tot plegat per acabar de confirmar aquesta previsió.