Imatge d'una sortida de sol rogenca des de Cardedeu

Muntanya russa de les TºC i el temps no s’acaba de definir: Previsió Catalunya el dimarts 18 de maig del 2021

Les estones de sol i els núvols s’aniran combinant amb molta calma i de pluja més aviat poca. Termòmetres contrastats segons el lloc i moment del dia

Després d’un inici de setmana tranquil i clarament menys calorós, aquest dimarts, 18 de maig, tindrem pocs canvis destacables, de nou amb intervals de núvols que faran la guitza al sol. A més, serà probable algun ruixat molt dispers i ocasional de bon matí a prop de la costa o punts del prelitoral, i de cara a la tarda, cap a sectors del Pirineu i nord-est. Si arriba a caure alguna cosa, serà ben poca cosa, per la qual cosa serà un dia per treure’n profit, com per exemple, per posar i estendre rentadores.

Tot plegat amb temperatures que pujaran més en conjunt, tret de la Costa Daurada on baixaran. Tot i que, de cara als propers dies, els termòmetres patiran diverses pujades i baixades, es mantindran una mica per sota dels valors normals per l'època. No obstant això, encara queden força dies, però haurem d’anar confirmant la possible nova calorada de cara a divendres amb molts valors per damunt dels 25 ºC a les comarques del prelitoral i la Catalunya Central. Tot i això, el que està clar, és que la calor intensa i l’estiuet han perdut pistonada i hem recuperat un ambient més suau i primaveral.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Cel poc definit amb una mica de tot

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimarts, esperem pocs canvis significatius amb un cel canviant. Es mantindran, un dia més, les estones de sol acompanyades d’intervals de núvols, que podran deixar el cel a estones mig o força ennuvolat. Sobretot, des de primera hora del dia fins al migdia estaran més aviat cobertes les comarques del litoral, prelitoral i punts de l’interior, però amb el pas de les hores, els núvols s’aniran trencant i desfent, i la tarda de nou serà força assolellada. L’excepció la tornarem a trobar a les comarques de Girona, on no farem net i al llarg del dia predominarà el cel rúfol i tapat.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 18 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimarts al matí | Catalunya Méteo

També és probable algun ruixat ocasional al llarg del matí en sectors propers a la costa i prelitoral, i a la tarda i vespre, al nord-est entre la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany i trams del Pirineu. A més, es deixarà sentir el vent de component sud reescalfat en alguns punts entre el Maresme i el sud de la Costa Brava.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 18 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Les TºC fan un petit salt endavant

Si ens fixem en les temperatures, un dia més seguiran per sota de les típiques per finals de la primavera. No obstant, les màximes d’aquest dimarts seran força superiors a les comarques de l’est, nord-est de Catalunya i Pirineu, en especial, on pujaran entre 3 i 5 graus. També seran lleugerament més altes cap al pla de Lleida i baixaran entre el Camp de Tarragona i sectors dels sud. En tot cas, molts valors a l’hora de dinar es mouran entre els 22 ºC i 26 ºC, localment més elevats cap a l’oest i més frenats al Pirineu i a la costa.

Pel que fa a les mínimes, seran similars o quedaran un pèl més frenades. De totes maneres, no haurem de confondre els migdies càlids i agradables, amb el fet de no abrigar-se a primera hora del dia, ja que podrà comportar refredats i mals de coll. Així doncs, encara necessitarem alguna peça de màniga llarga per combatre la fresca matinal.

Es mantenen ben lluny tant els cels radiants com plujosos

Tot sembla indicar que, al llarg d’aquests propers dies, l’ambient es mantindrà amb pocs canvis destacables. Així doncs, les ullades de sol s’aniran alternant amb intervals de núvols, i tan sols s’esperen algunes precipitacions disperses de tarda cap a sectors del Pirineu i algunes comarques del nord.

La mala notícia d’aquesta setmana, de ben segur per a moltes persones, està relacionada amb el fet que encara estarem uns quants dies més sense aquell cel tan esplèndid i serè arreu del territori, de manera que ens haurem de conformar a buscar el cantó positiu, ja que, com que de pluja també se n’espera ben poca, vindran dies per fer i estendre rentadores amb tranquil·litat i rentar el cotxe  sense patir pels ruixats a la majoria de zones.

Tot plegat amb temperatures agradables i suaus, però de moment lluny de tornar a fregar els 30 ºC a casa nostra. Es mantindran per sota de les esperades per l’època de l’any, però haurem d’estar pendents d’una possible nova calorada de cara a divendres.