La calorada fa un pas més endavant, a l’espera de la pitjor part: Temps a Catalunya el dimarts 21 de juliol

Les temperatures aniran pujant dia rere dia, però arribaran canvis importants a finals de setmana

Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre
La forta calor anirà a més de cara als propers dies | Pili Rius

La forta calor no dona treva a Catalunya i aquest dimarts, 21 de juliol, s'intensificarà una mica més amb ambient molt càlid i pesat a tot arreu, accentuat per la xafogor a prop de la costa. Gran part del territori assolirà o superarà els 30º, a l’espera del pic de calor entre dimecres i dijous. Tot plegat amb sol, menys nuvolades de tarda i tan sols algun ruixat al Pirineu.

Calor i més calor

Pel que fa a les temperatures, pujaran encara una mica més en general amb un ambient molt càlid, inclús tòrrid a l’interior. La majoria de màximes se situaran entre els 32º i 37º,  amb les més altes a Ponent i la vall de l’Ebre. En canvi, al Pirineu i al litoral es mouran entre els 27º i 32º, amb molta xafogor a la costa. La nit tornarà a ser tropical i de mal dormir a prop del mar, amb la majoria de mínimes pel damunt dels 20º.

Mapa de previsió a Catalunya el 21 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Més sol i menys tronades

Si ens fixem en l’estat del cel, el sol dominarà arreu amb el permís d’alguns núvols baixos inofensius en alguns trams de la costa, especialment entre la del sud de Barcelona i la de Tarragona. Pel que fa als xàfecs de tarda, les nuvolades seran molt més discretes que dilluns i els ruixats tan sols apareixeran en algunes zones del Pirineu, localment amb tempesta i certa intensitat.

Pic de calor, però canvis aviat

Entre dimecres i dijous, s’espera el pic de calor de la setmana, amb la majoria del territori entre els 30º i 35º, però rondant els 38º a Ponent i la vall de l’Ebre. No obstant, divendres ens arriben canvis en el temps en forma de xàfecs que afectaran diverses comarques, cosa que obrirà la porta a una baixada clara de les temperatures amb ambient més confortable el cap de setmana.


Comentaris

envia el comentari