Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Repunt de la calor per rebre l’estiu oficial, però més xàfecs i canvis per Sant Joan

Les TºC pujaran transitòriament dimarts, però cauran els dies vinents coincidint amb la revetlla. Els xàfecs i tronades guanyaran terreny a moltes comarques

L’onada de calor que deixem enrere ha estat històrica per trobar-nos a mitjans de juny amb diversos rècords. Una situació que ja és història amb la baixada de temperatures i sense els valors tan extrems dels darrers dies. Tot i això, l’arribada oficial de l’estiu aquest dimarts, 21 de juny, obrirà les portes a un repunt transitori dels termòmetres.

D’aquesta manera, la majoria de màximes es mouran entre els 30º i 35º, però lleugerament més altes al nord-est i punts de l’interior. Una situació molt càlida de ple estiu que es pot allargar encara fins abans del cap de setmana llarg de Sant Joan. Tot plegat en un dimarts amb més núvols baixos costaners, sol combinat amb bandes de núvols al matí i nuvolades de tarda a molts punts.

De fet, esperem una tarda amb xàfecs i alguna tornada al Pirineu, Prepirineu i meitat oest de Catalunya, sense descartar-ne a zones properes. Dimecres la inestabilitat pot anar a més i afectar més comarques, a l’espera de novetats per Sant Joan. Serà a partir de llavors quan les temperatures cauran més clarament i el dia festiu podríem tenir una tongada extensa de xàfecs.

Una situació encara incerta que haurem d’anar seguint i confirmant, però sembla que la calor més intensa té els dies comptats. De fet, tot i les elevades temperatures d’aquests primers dies de la setmana, quedarem lluny dels extrems de la setmana passada. L’estiu arriba aquest dimarts, però ja el notem des de mitjans de maig, i queden encara tres mesos pel davant.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 21 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 21 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Calor sense extrems

Pel que fa a les temperatures, pujaran una mica més i la calor serà intensa al migdia aquest dimarts. Moltes màximes es mouran entre els 30º i 35º, però al nord-est i punts més calents de l’interior es pot arribar als 36º o 37º. Més frenades a la costa amb xafogor intensa i noves nits tropicals, especialment a prop del litoral.

Tarda més complicada

Si ens fixem en l’estat del cel, més núvols baixos a la costa, però en conjunt el matí serà amb sol combinat amb bandes de núvols. Serà a la tarda quan les nuvolades creixeran amb ganes i esperem xàfecs a diverses comarques, sense descartar alguna forta tornada. Cauran al Pirineu, Prepirineu i meitat oest de Catalunya, sense descartar-ne a zones properes.