El temps a Catalunya: previsió méteo pel dia 28 de gener

Els termòmetres es comencen a apropar als 20º a punts de la costa amb sol i el pas de núvols alts i prims a estones abundants que deixaran postes i sortides de sol acolorides

Mapa de previsió a Catalunya el 28 de gener del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

El temps continuarà molt plàcid aquest dimarts, 28 de gener, a Catalunya, amb sol combinat amb l’arribada de bandes de núvols prims i alts que deixaran postes i sortides de sol ben acolorides en alguns punts. El vent de ponent bufarà entre feble i moderat i això farà disparar les temperatures, sobretot a prop de la costa. 

Núvols prims i cel rogent

El fet que seguim en una dinàmica d’arribada de fronts atlàntics desgastats farà que a casa nostra tan sols arribin bandes de núvols alts i prims que, a estones, poden ser abundants i enterbolir força el sol. Tot plegat farà que, en alguns casos, la sortida i posta de sol siguin ben acolorides amb paisatges de cel rogent espectaculars.

No s’espera que aquests núvols deixin pluja, però la nuvolositat serà més abundants al Pirineu Prepirineu de Lleida, on sí que poden caure alguns ruixats febles i dispersos. A més, es formaran boires a les planes i valls interiors, especialment al nord de la Catalunya Central, on localment poden ser força persistents.

Ambient poc hivernal

El vent de ponent bufarà entre feble i moderat i ho farà reescalfat, cosa que farà pujar clarament les temperatures, amb màximes que a la costa i prelitoral es mouran entre els 14º i 19º, si bé a les Terres de l’Ebre ja es poden rondar els 20º. Ambient poc hivernal en aquests punts. En canvi, aquesta pujada no es notarà tant a la resta del territori, amb valors entre 7º i 12º al Pirineu i de 12º a 17º a l’interior.

Pel que fa a les mínimes, també pujaran i no s’esperen glaçades enlloc. Molts valors nocturns entre els 5º i 10º, si bé a l’interior se situaran entre els 3º i 8º, una mica més baixos al Pirineu. Un fred molt suportable.

Pocs canvis els següents dies

De cara a la resta de setmana, pocs canvis hi haurà en el temps, ja que seguiran arribant bandes de núvols alts i prims que es combinaran amb el sol, si bé en algunes ocasions la nuvolositat pot ser més abundant i deixar el cel ben enterbolit. No s’esperen pluges més enllà d’algunes gotellades passatgeres i anecdòtiques. Les temperatures encara pujaran més de cara al cap de setmana amb un ambient atípic per l’època. 

El temps a Barcelona

Jornada molt tranquil·la a la capital catalana amb sol combinat amb bandes de núvols alts si prims totalment inofensius. Les temperatures encara pujaran més i tindrem 18º de màxima i 12º de mínima.

El temps a Tarragona

Calma absoluta també a la ciutat de Tarragona, on el sol es veurà enteranyinat en alguns moments per la presència de núvols alts i prims. Temperatures també cap amunt amb mínima de 9º i màxima de 18º.

El temps a Girona

Molta tranquil·litat meteorològica a la capital gironina dimarts amb sol i núvols prims que al tard seran més abundants. Les temperatures pugen tan sols una mica amb mínima de 4 i màxima de 17.

El temps a Lleida

Els intervals de núvols aniran a més a Lleida, però la calma continuarà dominant amb temperatures que també pugen en aquest punt. S’hi espera una mínima de 4º i una màxima de 16º.

El temps a Sabadell

Temps molt plàcid també a la co-capital del Vallès Occidental, on els núvols alts i prims es combinaran amb el sol i les temperatures pujaran. Aquest dimarts la mínima serà d’uns 8º i la màxima de 17º.

El temps a Terrassa

Pel que fa a l’altra co-capital vallesana, la calma meteorològica també serà la gran protagonista, amb núvols alts i prims que es combinaran amb el sol. Temperatures més altes amb mínima de 8º i màxima de 17º.


Comentaris

envia el comentari