Imatge d'una sortida de sol al Montseny

L'estiu avançat per l'època insisteix aquesta setmana i sembla que ja no marxarà

Les temperatures remuntaran més al llarg de la setmana i se situaran clarament per sobre de la mitjana. No es veuen pluges a la vista

Les temperatures han viscut una baixada les darreres 48 hores, però això serà un miratge i durarà ben poc. I és que els termòmetres tornaran a pujar amb ganes aquesta setmana amb calor d’estiu als migdies. No s’esperen grans calorades ni valors extrems, ni de bon tros, però tindrem un ambient clarament massa càlid per l’època.

Ja aquest dimarts, 31 de maig i últim dia del mes, notarem un ascens tèrmic, sobretot a l’interior. Els dies vinents, la majoria de màximes es mouran dels 26º als 32º amb ambient més càlid i xafogós durant les hores centrals del dia.

No obstant, a Ponent i a l’interior de l’Ebre es podran tornar a fregar o assolir els 35º, amb nits entre fresques i suaus. Un augment de les temperatures que també anirà acompanyat de l’arribada de més pols en suspensió. Aquesta nova massa de pols del nord de l’Àfrica la notarem sobretot a partir de mitjans de setmana.

Tot plegat amb molta calma marcada pel sol i tan sols el pas d’alguns intervals de núvols inofensius, així com algunes boires matinals. Tan sols creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que deixaran alguns xàfecs i tronades, bàsicament al voltant del Pirineu. En definitiva, ens espera una setmana força plàcida per aprofitar en conjunt i sense pluges a la vista.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 31 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 31 de maig del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures cap amunt

Pel que fa a les temperatures, aquest dimarts ja pujaran més en conjunt, sobretot a l’interior, després de la punxada de diumenge i dilluns. La majoria de màximes es mouran entre els 25º i 30º, però lleugerament més altes a Ponent i més baixes al Pirineu. Per tant, en general tindrem una calor continguda i sense extrems per aprofitar amb màniga curta de l’exterior.

Sol i nuvolades de tarda

Si ens fixem en l’estat del cel, la calma dominarà arreu amb sol radiant durant gran part del dia. Tan sols creixeran algunes nuvolades de tarda a punts de muntanya que deixaran algun ruixat o tronada puntual. Això passarà bàsicament a zones del Pirineu, sobretot de l’Alt Pirineu, amb núvols inofensius a la resta.