Petit respir de la calor, a l'espera que torni la més sufocant: El Temps a Catalunya el dimarts 7 de juliol

Les temperatures baixen una mica aquest dimarts, però només de forma transitòria

Imatge del sol en un dia canicular d'estiu
La calor afluixa aquest dimarts, però de forma transitòria | Twitter

L’arrencada de la setmana ha estat marcada per l’ambient plenament estiuenc. De cara als pròxims dies, aquesta situació es mantindrà o encara s’accentuarà més, però aquest dimarts, 7 de juliol, serà l'excepció i els termòmetres baixaran una mica, però només de forma transitòria a causa de que tindrem més intervals de núvols que no implicaran més conseqüències.

A partir de dimecres, la calor anirà a més i tindrem un nou pic de calor que ens portarà fins a temperatures pròximes als 40ºC a l'interior de la vall de l'Ebre i al pla de Lleida entre dijous i divendres, quan la calor serà sufocant. A la costa també es notarà una pujada de les temperatures i la xafogor serà molt acusada.

Nou pic de calor amb TºC de fins a 40ºC

Divendres és quan s'espera que els termòmetres pugin més a gran part del territori català i es puguin produir, de nou, els valors més elevats de l'any en molts punts de l'interior. A la costa no es notarà gaire aquest pic de calor, només ho notarem amb un augment notable de la sensació de xafogor, però els termòmetres difícilment s'enfilaran més enllà dels 30ºC a causa de les marinades, que els mantindran a ratlla. Una altra cosa serà del prelitoral cap a l'interior, on les temperatures superaran àmpliament aquesta xifra i es podran acostar als 35ºC amb facilitat. On més es deixarà sentir la calorada serà al pla de Lleida i a l'interior de l'Ebre, on puntualment es podran fregar els 40ºC.

Lleuger respir previ a la nova calorada

Fins aleshores, aquest dimarts, 7 de juliol, les temperatures baixaran una mica, però es mantindrà l'ambient càlid al centre de la jornada. El sol dominarà arreu, però l'excepció serà al Prepirineu, Catalunya central i prelitoral i litoral, on hi haurà alguns intervals de núvols baixos durant bona part de la jornada. Tot i això, no implicaran més conseqüències i no s'esperen pluges ni ruixats. Aquests núvols baixos no serviran per res més que fer la guitza als banyistes.

Previsió a Catalunya pel pròxim dimarts 7 de juliol del 2020
Mapa de previsió de símbols per Catalunya aquest pròxim dimarts | Catalunya Diari

La majoria de màximes quedaran més baixes que aquest passat dilluns i se situaran entre els 26ºC i els 32ºC, amb els valors més alts com més a l’interior. No obstant, a Ponent i l’interior de la vall de l’Ebre es fregaran els 34ºC un dia més. Tot plegat amb sol radiant arreu i tan sols nuvolades de tarda amb alguna gotellada puntual al Pirineu. De cara a la nit i matinada de dimarts a dimecres, no es descarta alguna gotellada de calor a la meitat oest de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari