Arriba la calor atípica, però no a tot arreu: Temps a Catalunya el dimecres 11 de març del 2020

El sol dominarà i els termòmetres es dispararan a l’interior. No obstant, hi haurà núvols baixos en trams de la costa i els termòmetres quedaran frenats al litoral i part del prelitoral

Mapa de previsió a Catalunya l'11 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

L’arribada d’una massa d’aire clarament més càlid aquest dimecres, 11 de març, farà que les temperatures es disparin clarament a tot l’interior de Catalunya fins dijous, amb una calorada que pot ser de rècord en alguns punts de la península Ibèrica. No obstant, l’aparició d’alguns núvols baixos farà que a la costa i punts del prelitoral els termòmetres es quedin frenats amb més fresca.

Calorada a l’interior

Les temperatures faran un salt clarament endavant aquest dimecres a tot l’interior de Catalunya, amb un ascens que, localment, pot ser acusat. Moltes màximes es mouran entre els 20º i 25º, inclús més altes a Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre, on dijous es poden assolir els 27º o 28º. Unes dades molt fora de lloc per l’època que ens trobem, ja que, tècnicament, encara som a l’hivern. 

No obstant, a la costa hi haurà alguns núvols baixos, especialment a la de Barcelona, i això, combinat amb l’aire encara fresc del mar, farà que els termòmetres quedin més frenats al litoral i diversos punts del prelitoral, amb entre 17º i 22º de màxima. Un ambient més ‘fresc’ que també es repetirà a zones del Pirineu. Les mínimes també pugen amb fred molt moderat de nit i sense glaçades.

Sol arreu i núvols costaners

Pel que fa a l’estat del cel, el sol radiant serà el clar protagonista arreu del territori, amb l’excepció de zones de la costa, especialment de la de Barcelona, on hi haurà intervals de núvols baixos sense més conseqüències. De cara a la tarda i vespre, arribaran bandes de núvols alts i prims d’oest a est.

Canvis a partir de divendres

Entre dijous a la nit i divendres arriba un front poc actiu que deixarà alguns ruixats febles i dispersos a casa nostra, però seran poc importants. El cap de setmana serà de cel més canviant sense descartar algun plugim o xàfec molt feble i aïllat, mentre que dilluns arribarien més precipitacions, tot i que sense grans regades a la vista. Tot plegat amb unes temperatures que aniran baixant amb un ambient cada cop menys càlid. 

El temps a Barcelona

El temps serà molt tranquil a la capital catalana dimecres però amb intervals de núvols baixos que deixaran un cel variable o mig ennuvolat a estones. Temperatures una mica més altes amb fresca en general.

El temps a Tarragona

A la ciutat de Tarragona s’hi espera un temps molt plàcid també aquest dimecres amb sol en conjunt sense descartar alguns núvols baixos puntuals. Temperatures una mica més altes amb màximes al voltant de 21º.

El temps a Girona

Les temperatures pugen més clarament aquest dimecres a la ciutat de Girona amb màximes al voltant dels 22º. Tot plegat amb un cel radiant, ja que el sol s’imposarà arreu. També pugen les mínimes.

El temps a Lleida

La notícia a la ciutat de Lleida serà la pujada clara de les temperatures, amb màximes properes als 25º aquest dimecres. També farà menys fred de nit, tot i que a primera hora ens haurem d’abrigar. Sol radiant.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà molt tranquil amb alguns intervals de núvols baixos que es combinaran amb el sol i temperatures que pugen una mica més.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana s’hi espera un dimecres de sol i algun interval de núvols baixos. Temperatures més altes amb primeres hores de fred contingut i bonança arreu al migdia.


Comentaris

envia el comentari