Alerta per aiguats a diverses comarques i calor més frenada: Temps a Catalunya el dimecres 12 d’agost del 2020

El temps es complica a molts punts del territori amb temperatures que baixaran una mica més en general

Imatge d'un llamp caient a la Catalunya Nord
Les tempestes de tarda poden ser fortes dimecres a diversos punts | Arxiu

El temps es complica aquest dimecres, 12 d’agost, amb ruixats i tempestes que arribaran a molts punts de Catalunya de cara a la tarda. Aquesta situació afectarà sobretot les comarques de Lleida i gran part de les de Tarragona, així com el Pirineu i Prepirineu, però poden arribar a més zones del territori. Una situació una mica incerta que haurem d’anar seguint amb atenció, ja que no tots els mapes es posen d’acord.

Per aquesta raó, la meitat de comarques estan en alerta per possibles aiguats. Durant la primera meitat del dia dominarà més aviat el sol, però a la tarda els núvols guanyaran la partida en general. Tot plegat amb temperatures que baixen més, però no a tot arreu.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 d'agost del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Alerta per fortes tempestes

Pel que fa a l’estat del cel, al matí tindrem força sol en general, però ja a partir del migdia i durant la tarda les nuvolades creixeran ràpidament i amb ganes a l’oest de Catalunya, especialment a l’àrea dels Ports, estenent-se amb el pas de les hores arreu.

Hi ha molta incertesa al voltant de fins a on acabaran arribant les precipitacions, però per ara sembla que el plat fort se l’enduran a la tarda les comarques de Lleida i Tarragona, amb xàfecs i tempestes localment forts que poden arribar a la mateixa línia de la costa. Per aquesta raó, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alertes per tempestes fortes acompanyades localment de fenòmens violents i calamarsa o pedra en aquestes àrees:

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 12 d'agost del 2020
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dimecres | Meteocat

Per ara, sembla que els xàfecs també podrien arribar ja més desgastats a les comarques de Barcelona i Girona entre mitja tarda, vespre o nit, però haurem de seguir amb atenció aquesta situació tan incerta gairebé minut a minut.

Calor més frenada

Pel que fa a les temperatures, tiraran més cap avall amb calor molt més suportable en general, tot i que en molts trams de la costa no es notarà pràcticament aquest descens. La majoria de màximes es mouran entre els 28º i 33º, potser arribant encara als 35º a Ponent abans que hi arribin les nuvolades. La xafogor seguirà sent marcada a la costa amb una nova nit tropical de molt mal dormir.

Calor frenada i sense pluges els següents dies

De cara als següents dies, la calor seguirà frenada, inclús podrà afluixar una mica més, amb la majoria de màximes entre 27º i 33º. Farà ambient d’estiu, però molt més normal per l’època i suportable. Els xàfecs desapareixeran de gran part de Catalunya amb sol, però es mantindran alguns ruixats de tarda al Pirineu i interior del nord-est, sobretot dijous.


Comentaris

envia el comentari