Imatge d'una sortida de sol rogenca des del Moianès

Millora el temps, però no fa net del tot a diversos punts: Previsió a Catalunya dimecres 12 de maig del 2021

Tot i que l’ambient serà menys mogut amb ruixats més puntuals, els núvols aniran fent la guitza al sol i es deixarà sentir el vent amb temperatures un pèl més altes

Després d’un dimarts entretingut amb ruixats i tempestes, especialment intenses a les comarques de Girona, que han acabat deixant força calamarsades i també ventades molt destacables a Ponent, sud i a l'Empordà amb gairebé 102 km/h a Portbou (Alt Empordà) i 82 km/h a El Perelló (Baix Ebre), de cara a aquest dimecres, 12 de maig, esperem una jornada majoritàriament més tranquil·la, tot i que en alguns punts encara seguirà un pèl moguda. Al matí són probables  alguns ruixats aïllats  al Pirineu i Prepirineu de Lleida, però s’espera que agafin força i s’estenguin havent dinat, a la resta de trams de la serralada pirinenca. És probable que també s’acabin obrint paraigües en punts del nord-est i al voltant dels Ports.

A la resta, tot i alguns núvols baixos matiners, el sol s’anirà alternant amb bancs de núvols, que en algun moment podran deixar el cel mig ennuvolat. Més assolellada la tarda que el matí. El vent anirà a menys al matí, però les ventades es reactivaran de cara a la tarda  a Ponent, sud i sectors del litoral. I tot i que, al llarg d’aquests dies encara l’ambient es mantindrà més aviat fresc per l’època de l’any, sembla que, de cara a la segona part del cap de setmana, la temperatura a poc a poc s’anirà recuperant  amb una clara pujada dels termòmetres.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Menys ruixats i més clarianes

Si ens fixem en l’estat del cel d’aquest dimecres, millorarà clarament amb una ambient més tranquil arreu. No obstant, no acabarem de fer net del tot i s’esperen alguns ruixats aïllats al matí al Pirineu i Prepirineu de Lleida, que agafaran més consistència amb possibilitat d’anar acompanyats de tempesta havent dinat estenent-se al llarg de la serralada pirinenca. A la tarda, també és probable algun xàfec local entre la Garrotxa i l’Alt Empordà, cap a la Noguera i al voltant dels Ports. La cota de neu pujarà i quedarà per damunt dels 1.800 metres.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 12 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 12 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

A la resta, tindrem una jornada força plàcida amb grans clarianes, on el sol s’anirà combinant amb bandes de núvols alts i mitjans que, puntualment, podran deixar el mig ennuvolat. Més sol a la tarda que al matí. Malgrat tot, durant el matí esperem alguns intervals de núvols baixos i boirines en sectors del nord-est.

Quant a les ventades, aniran a la baixa de manera transitòria, després d’un dimarts plenament ventós. Així doncs, s’espera poc vent al llarg del matí d’aquest dimecres, però a partir de mitja tarda tornarà a bufar amb ganes en àrees de Ponent, Catalunya Central, sectors del Camp de Tarragona i entre la Costa de Barcelona i el sud de la Costa Brava. Serà doncs, de cara al vespre i a última hora quan es reactivarà el vent de mestral a l’Ebre i la tramuntana a l’Empordà.

Termòmetres similars o una mica més alts

Un dia més, les temperatures es mantindran per sota de les esperades per l’època de l’any. No obstant, les màximes seran una mica més altes, especialment en sectors del Pirineu i Prepirineu oriental, així com a les comarques gironines. Per contra, baixaran de manera feble en alguns punts de l’extrem sud del territori. Molts termòmetres a l’hora de dinar es mouran entre els 18 ºC i 24 ºC, tret d’àrees de muntanya on clarament quedaran més frenats. Les mínimes seran lleugerament més baixes en algunes àrees de Ponent, l’interior i nord-est.

Encara serà necessari agafar alguna peça d’abric a primera i última hora del dia, d’aquesta manera,  reduirem la possibilitat d’agafar refredats i mals de coll. El contrast tèrmic entre el dia i la nit podrà ser de més de 10 graus.

Dies d’ambient primaveral i canviant

Després d’un dimecres amb una petita pausa meteorològica a la major part del territori, de cara a les properes jornades, esperem novament un temps més aviat mogut i insegur. Dijous hi haurà un augment de la inestabilitat  en sectors del Pirineu, així com a prop de la costa i comarques de Girona. I tot sembla indicar, tot i que ho haurem d’anar seguint perquè encara queden força dies, que serà divendres quan serà necessari obrir el paraigua arreu del territori amb ruixats més extensos i dispersos.

Tot plegat amb un ambient fresc per l’època de l’any, però tot fa pensar, segons assenyalen molts mapes, que de cara a la segona part del cap de setmana, la temperatura es començarà a recuperar amb un augment notable dels termòmetres.