Imatge d'un matí de boira a Catalunya

Màxima precaució amb les boires persistents, l’anticicló no dona treva: Temps a Catalunya el dimecres 15

La visibilitat serà molt reduïda a les carreteres afectades per les boires. Força sol a la resta amb poques excepcions, contrast de TºC i inversió tèrmica

El temps segueix en bucle i l’anticicló no donarà treva a Catalunya aquest dimecres, 15 de desembre. D’aquesta manera, el sol seguirà dominant en conjunt i les boires apareixeran a molts punts de l’interior. Molt de compte perquè aquestes boires seran persistents a Ponent, la vall de l’Ebre i zones properes, màxima precaució a les carreteres.

Fora d’aquesta zona, tan sols creuaran algunes bandes de núvols alts i prims inofensius i apareixeran alguns núvols baixos en trams costaners. Les temperatures es mantindran semblants o baixaran una mica amb fred de nit, migdia agradable i inversió tèrmica. Tan sols a les zones amb boires hi farà fred de cru hivern, localment gebradores, i aquesta situació la mantindrem més dies.

Molta precaució amb les boires

Pel que fa a l’estat del cel d’aquest dimecres, haurem d’anar amb molt de compte amb les boires de l’interior. Apareixeran a molts punts fins a mig matí, però de nou a la vall de l’Ebre, Ponent i zones properes seran persistents. Molta precaució si hem de conduir en aquestes zones, la visibilitat serà molt reduïda, màxima atenció al volant.

En canvi, el sol seguirà dominant a la resta amb el permís d’algunes bandes de núvols alts i prims inofensius. A més, poden aparèixer alguns núvols baixos a punts de la costa, sobretot de Tarragona, però seran inofensius.  

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 15 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 15 de desembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Temperatures sense grans canvis

Si ens fixem en les temperatures, es mantindran semblants o baixaran una mica a causa del vent més fresc de gregal a la costa. D’aquesta manera, mantindrem el fred nocturn amb glaçades febles a molts punts, localment amb boires gebradores. Però al migdia l’ambient serà agradable amb màximes de 13º a 18º, clarament més fredes a les zones amb boires persistents.

Segueix l’anticicló

De cara als dies vinents, l’anticicló continuarà amb nosaltres i mantindrem el sol i les boires persistents. Tan sols podem tenir més núvols baixos a punts de la costa sense descartar plugims molt locals. Una situació de força calma en conjunt que anirà acompanyada d’unes temperatures que aniran baixant a poc a poc de dia.