Més abrics al matí però dia per aprofitar abans de nous canvis: Temps a Catalunya el dimecres 16 de desembre

De nit i a primera hora farà més fred i el migdia no serà tan suau. A partir de dijous, nou canvi de temps

Imatge d'una sortida de sol rogenca i amb boirina al Delta de l'Ebre
El temps serà molt tranquil i per aprofitar aquest dimecres | Pili Rius

Les temperatures han tocat sostre aquest dimarts amb unes màximes que, a prop de la costa, han fregat els 20º en alguns casos a causa dels vents lleugers però reescalfats de ponent. De cara al dimecres, 16 de desembre, els termòmetres baixaran amb migdies una mica menys suaus que dimarts i primeres hores més fredes en conjunt, però el temps serà plàcid i per aprofitar.

En aquest sentit, el sol serà el protagonista a la majoria de comarques, si bé al matí hi haurà encara força intervals de núvols al Pirineu i Prepirineu, així com boires o núvols baixos a punts de l’interior que tendiran a dissipar-se. Creuaran algunes bandes de núvols alts i prims decoratius i inofensius que poden fer que la sortida de sol sigui molt rogenca en alguns punts. No s’esperen pluges enlloc. Un dia, en definitiva, molt aprofitable, a l’espera de nous canvis a partir del dijous.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de desembre del 2020
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

Més sol que núvols

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimecres el començarem encara amb intervals de núvols localment abundants en àrees del Pirineu, Prepirineu i extrem nord de les comarques de Girona. També hi haurà algunes boires i núvols baixos a l’interior, però tot plegat anirà clarament a menys.

El sol serà el clar protagonista en el conjunt del territori amb el permís del pas d’algunes bandes de núvols alts i prims totalment inofensius i que no impediran que sigui una jornada ben tranquil·la. Aquestes pinzellades puntuals de núvols poden fer que la sortida de sol sigui de cel rogent a diversos punts, inclús la posta de sol en algunes zones. A última hora, els núvols baixos aniran a més al litoral.

Temperatures més baixes

Si ens fixem en les temperatures, a primeres hores notarem una clara refrescada, ja que les mínimes baixaran arreu, inclús amb la reaparició d’alguna tímida glaçada a l’interior. La majoria de valors nocturns es mouran entre els -2º i 3º al Pirineu i Prepirineu, de 0º a 5º a l’interior i part del prelitoral, i de 5º a 10º a la resta.

Les màximes quedaran una mica més curtes després del lleu repunt del dimarts, sobretot a la costa. La majoria de valors es mouran entre els 13º i 18º al litoral i prelitoral, mentre que a la resta del territori se situaran entre els 10º i 15º.

Nous canvis a partir de dijous

De cara al dijous, la nuvolositat augmentarà arreu, amb moments del dia de cel més tapat. S’esperen alguns ruixats o plugims febles i dispersos a punts de la costa, interior i Pirineu, poca cosa tot plegat. Una situació que es mantindrà de cara al divendres, a l’espera d’un cap de setmana amb pocs canvis i marcat pel cel canviant i l’ambient poc fred per l’època.


Comentaris

envia el comentari