Sortida de sol rogenca des del Delta de l'Ebre

Últimes fuetades de la calorada a l’espera d’un temps més mogut: Previsió Catalunya dimecres 16 de juny 2021

Serà l'última jornada amb TºC tan extremes per l'època i menys xàfecs a muntanya. Tots els ulls estan posats a l’arribada d’una nova tongada de ruixats més extensos

Els últims mapes del temps  indiquen que l’estabilitat i la monotonia d’aquests darrers dies té les hores comptades. Així doncs, està previst que el temps faci un gir de 180 graus a partir de dijous. D’aquesta manera, serà a partir d’aquí a 48 hores quan entraran de bon matí ruixats per les comarques de sud.

A mesura que avanci el dia, també arribaran a Ponent, punts del Pirineu, Prepirineu i al vespre a la resta de l’interior del país. Podran descarregar de manera intensa i acompanyats de tempesta.

En principi, tot fa pensar que les comarques del litoral i prelitoral entre Barcelona i Girona podrien quedar més al marge o quedar menys afectades. Tot plegat acompanyat d’una clara patacada de les temperatures.

La  forta calor  farà de manera evident un pas al costat i recuperarem un ambient més propi de mitjans de juny. Puntualment, els termòmetres podran baixar fins a 10 graus i moltes màximes ja no s’enfilaran més enllà dels 30 ºC.

A l'espera de tot plegat, de cara al dimecres, 16dejuny, esperem poques novetats i podrem considerar-lo com un dia d’impàs. Encara a molts punts, la calor  es mantindrà ben viva, no obstant això, ja notarem alguns graus menys. Moltes màximes rondaran els 28 ºC i 34 ºC, però puntualment superiors a Ponent.

En conjunt, predominaran els cels variables amb alguns intervals de núvols poc importants. Quasi no plourà enlloc i els ruixats no faran acte de presència a la tarda com sí ho han fet darrerament. A tot estirar no es descarta algun xàfec puntual i dispers al Pirineu i Prepirineu de Lleida i Ponent. 

Així doncs, caldrà aprofitar les últimes hores de calma per fer activitats a l’aire lliure, com posar i estendre rentadores. Sembla que els dies vinents seran força entretinguts.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 16 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 16 de juny del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Calor menys intensa

Pel que fa a la calor, aquesta seguirà sent la protagonista del dimecres, però començarà a perdre importància. Així doncs, tot i que les màximes es mantindran a la banda alta, seran similars o una mica més baixes que dies enrere. Molts valors entre l’hora de dinar i primeres hores de la tarda es mouran entre els 28 ºC i 34 ºC.

Tot i això, encara es podran fregar o superar subtilment els 35 ºC en algunes comarques de Ponent i l’interior de les Terres de l’Ebre. D’altra banda, les temperatures mínimes seran semblants o lleugerament més altes. Es podran repetir les nits tropicals i xafogoses per damunt dels 20 ºC, però les tòrrides amb més de 25 ºC gairebé desapareixeran.

Cel més variable amb poca aigua

Aquest dimecres, amb l’arribada de bandes de núvols alts i mitjans, tindrem un cel més variable o fins i tot mig ennuvolat. Al migdia, tot indica que hi haurà una petita pausa i la nuvolositat s’esqueixarà i es trencarà amb més estones de sol. Tot i això, a la tarda, els núvols tornaran a augmentar, seran més densos i el cel quedarà més cobert.

I a diferència de dies enrere, malgrat que creixerà alguna nuvolada  en àrees de muntanya, no s’esperen grans ruixats. Com a molt, n’esperem de molt dispersos al Pirineu i Prepirineu de Lleida. Paral·lelament, es mantindran al llarg del dia alguns intervals de  núvols baixos  costaners entre el nord del Maresme i la Costa Brava.

Més canvis a partir de dijous

Si donem un cop d’ull al temps dels propers dies i especialment a partir de dijous, tot indica que la monotonia viscuda fins ara té les hores comptades.

Segons els últims mapes del temps, serà de cara al matí del dijous quan entraran els primers ruixats per les comarques de l’Ebre i Tarragona. Amb el pas de les hores, acabaran arribant a punts de Ponent, Pirineu, Prepirineu i comarques de l’interior.

Per ara, tot fa pensar que el litoral i prelitoral entre Barcelona i Girona serà la zona de Catalunya  que rebrà menys aigua.

Amb tot, notarem una clara davallada dels termòmetres i la calor  serà més moderada i típica per l’època de l’any. Deixarem enrere la calorada extrema i moltes màximes ja quedaran per sota dels 30 ºC.

Per tant, caldrà treure’n profit de les últimes hores de tranquil·litat per fer activitats a l’aire lliure, com posar i estendre rentadores. Tot fa pensar que estarem força distrets els dies vinents.