Imatge d'una sortida de sol amb la presència de núvols des de l'Observatori Fabra

Petites novetats en les TºC, però el temps segueix en bucle: Previsió Catalunya dimecres 19 de maig del 2021

Els núvols tornaran a fer la guitza al sol i encara estem lluny de tenir un cel radiant arreu. Les TºC faran un pas enrere

El temps continua ben encallat, com si es tractés del dia de la marmota, amb cels força canviants i de cara a aquest dimecres, 19 de maig, esperem ben pocs canvis, de la mà d’alguns intervals de núvols que es combinaran amb les estones de sol i alguns plugims o gotellades més probables a primera i última hora del dia entre les comarques de Barcelona i Girona. En aquest sentit, si busquem cels més assolellats haurem de desplaçar-nos com més a l’oest i al sud possible. També es deixarà sentir el vent de mestral cap a l’Ebre i Lleida, i la tramuntana a l’Empordà.

Tot plegat amb temperatures que a l’hora de dinar tiraran un pèl enrere cap a les comarques de Girona i trams del Pirineu, mentre que faran un pas endavant al sud. Tot i això, moltes màximes rondaran els 18 ºC i 24 ºC. Es mantindrà la fresca matinal i quedarà ben contrastada amb la suavitat de les hores centrals del dia. I en conjunt, estem a l’espera d’una nova calorada  de cara a divendres amb màximes per damunt dels 25 ºC al prelitoral i sectors de la Catalunya Central.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Clarianes i alguna gotellada mal comptada

Si ens fixem en l’estat del cel, no s’esperen massa canvis importants, en aquest sentit, ens tornarem a llevar novament amb intervals de núvols baixos i boirines sobretot a les comarques gironines, punts del litoral i prelitoral de Barcelona i fins a la costa del Garraf. D’altra banda, començarem la jornada amb més  estones de sol i alguns núvols prims a la resta, és a dir, trobarem un cel més assolellat cap al sud i a Ponent.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 19 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimecres al matí | Catalunya Méteo

A mesura que avanci el dia, els núvols s’aniran trencant i esqueixant al mateix temps que les clarianes guanyaran terreny. Tot i això, la nuvolositat quedarà més concentrada cap al nord-est, però cap a les últimes hores del dia tornaran a ocupar també part de les comarques de Barcelona i l’interior. Malgrat tot, són probables alguns plugims febles o alguna gotellada mal comptada tan sols per mullar el terra, des de primera hora fins al migdia en alguns punts del Ripollès, la Garrotxa o punts propers a l’àrea de Barcelona. I havent dinat, que no us sorprengui veure  algun ruixat dispers i feble al Pirineu de Girona, o també entre el Maresme i la Selva. A més, es deixarà sentir el vent de component oest a les comarques de Ponent i al sud, així com la tramuntana a l’Empordà amb alguns cops forts.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 19 de maig del 2021
Mapa de previsió per dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Reculen una mica els termòmetres

Pel que fa a les temperatures, baixaran de forma notable al migdia a les comarques de Girona i sectors del Pirineu. En aquest sentit, s’espera que els termòmetres en aquests punts reculin entre 4 i 6 graus, mentre que pujaran lleugerament entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Així doncs, a l’hora de dinar molts valors es mouran entre els 18 ºC i 24 ºC, però localment més frenats en sectors de muntanya i a prop de mar. Ambient encara fresc a primera i última hora del dia, però ben contrastat amb la suavitat del migdia.

Compte enrere pel dia més càlid de la setmana

De cara als propers dies, tot indica que  seguirem ben endinsats en aquesta monotonia de cels canviants, on els núvols s’aniran combinant amb el sol i de pluja se n’espera més aviat poca. Així doncs, tenint en compte el refrany, “Al maig cada dia un raig”, poc es complirà al llarg d’aquests dies, però el que sí que podem anar confirmant és una nova calorada  que notarem a casa nostra de cara a divendres.

D’aquesta manera, tornarem a tenir un divendres amb un nou tastet estiuenc a moltes comarques del prelitoral i l’interior amb màximes per damunt dels 25 ºC. De ben segur estarem força entretinguts seguint la muntanya russa que patiran els termòmetres al llarg d’aquesta setmana.