L'anticicló se'ns tira a sobre amb nous canvis en les TºC: Temps a Catalunya el dimecres 28 d'octubre del 2020

El sol serà el clar protagonista, però les primeres hores del matí encara seran fredes a molts indrets

Imatge d'una sortida de sol a l'Estartit
El sol serà el clar protagonista amb intervals de núvols alts sense més conseqüències aquest dimecres | Josep Pascual

Després d'un dimarts en què les baixes temperatures han estat les protagonistes a primeres hores del dia, aquest dimecres, 28 d'octubre, l'anticicló començarà a guanyar protagonisme i, quant a l'estat del cel, seguirem sense canvis, però les temperatures sí que faran un clar salt cap amunt. Al matí encara farà fredfresca, però durant el dia els valors pujaran clarament i se superaran els 20ºC ja a moltes comarques del litoral i prelitoral. La calma dominarà de nou en general i només podrien arribar algunes gotellades al vessant nord del Pirineu a la tarda i vespre, poca cosa tot plegat. Puntualment podria glaçar de nou a les valls del Pirineu a primeres hores del matí. De cara als propers dies, incloent-hi la Castanyada, continuarà l'anticicló. 

Temps cada cop més tranquil

Així doncs, aquest dimecres començarà amb molts núvols alts i fresca o fred encara per l'època, però les temperatures s'enfilaran amb ganes a mesura que avanci la jornada. El sol anirà guanyant protagonisme al llarg de la jornada a tot Catalunya i, a la tarda, farà més sol arreu que no pas al matí quan hi haurà un cel més enterbolit. Com a petita novetat, podrien arribar nuvolades al vessant nord del Pirineu i deixar quatre gotes, però tot plegat fenòmens molt anecdòtics. 

Mapa del temps a Catalunya pel dimecres 28 d'octubre del 2020
El sol dominarà amb núvols prims que enterboliran el cel sense més conseqüències i amb temperatures més altes | Catalunya Diari

Fred a primeres hores del matí

L'anticicló ens garantirà un temps estable les pròximes jornades, però alhora tindrem un contrast tèrmic ben marcat entre les primeres hores del matí o el vespre i les hores centrals del dia. El sol d'aquest dimecres, farà que les temperatures pugin amb ganes, però ens llevarem encara amb valors que tornaran a recordar més a novembre que no pas a octubre.

En general, gran part de les valls del Pirineu quedaran al voltant dels 0ºC i, fins i tot, zones de la Catalunya central i prelitoral, al voltant dels 5ºC a 7ºC de nou. A la costa, és on cada cop es notarà menys fresca i les temperatures mínimes ja no baixaran dels 10ºC en general, si bé alguna zona més freda com la desembocadura del Foix o la Tordera, sí que podrien seguir baixant d'aquesta marca. Durant el dia, amb més sol, es recuperaran les temperatures, amb valors que en general ja quedaran al voltant dels 18ºC a 22ºC, sent més altes a la costa a causa dels vents de garbí que arribaran reescalfats.  

L'anticicló, amo i senyor del temps dels pròxims dies

De cara a dijous i en dies posteriors, seguirà el temps completament tranquil i plàcid, potser dijous i divendres amb més núvols alts altre cop, però que no implicaran més conseqüències que enteranyinar el cel. El més destacable serà sobretot la clara pujada de temperatures que no tindrà aturador els dies següents. De cara al pròxim cap de setmana de la Castanyada, farà fins i tot 'caloreta' al migdia i tindrem com un petit 'estiuet' durant el dia, perquè les nits seguiran sent fresques.


Comentaris

envia el comentari