Imatge d'una sortida de sol rogenca al Delta de l'Ebre

Còctel gairebé hivernal amb massa fred per l’època, cota de neu avall, més xàfecs i vent aquest dimecres

Les TºC encara baixaran més i arribaran ruixats i alguna tempesta a Barcelona i Girona. Precipitacions al Pirineu amb neu fins als 1.200 metres i mestral fort al sud. Pendents d’una borrasca mediterrània els dies vinents

El temps estarà més mogut i amb aires més propis d’inici d’hivern que de tardor aquest dimecres, 3 de novembre. Entrarà aire més fred i les temperatures encara baixaran més, especialment al nord-est i al Pirineu. De fet, les màximes més altes tan sols es mouran entre els 14º i 19º, però per sota dels 10º al Pirineu.

Tot plegat amb un temps clarament més mogut, ja que arribaran canvis. Un nou front provocarà alguns ruixats de matinada a l’oest i una reactivació de les precipitacions al Pirineu. Durant tota la jornada, precipitarà de forma intermitent al vessant nord pirinenc.

Atenció amb la cota de neu, ja que es desplomarà fins als 1.400 metres arreu (localment per sota) i fins als 1.200 al vessant nord. La tramuntana bufarà moderadament a l’Empordà.

A més, arribaran xàfecs a les comarques de Barcelona i Girona, especialment a la tarda. No es descarta alguna tempesta local però puntualment forta i acompanyada de calamarsa. El vent de mestral es reforçarà i bufarà fort però amb un bon sol a les comarques de Tarragona, sud de Barcelona i sud de Lleida.

En definitiva, un panorama mogut amb ingredients que podrien ser perfectament de principis d’hivern. El fred atípic es mantindrà fins al cap de setmana amb alguns ruixats dispersos. Haurem d’estar pendents d’una borrasca mediterrània que a finals de setmana i principis de la vinent pot portar-nos pluges.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 3 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 3 de novembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Temps més mogut i hivernal

La baixada dels termòmetres anirà acompanyada d’una complicació del temps aquest dimecres. En aquest sentit, de matinada arribaran alguns plugims o ruixats passatgers per les comarques de l’oest. Independentment, ja des de les últimes hores del dimarts es reactivaran les precipitacions al Pirineu, sobretot al vessant nord.

Haurem d’estar pendents de la cota de neu, ja que en el conjunt de Catalunya pot baixar fins als 1.400 metres. No obstant, pot caure més avall en moment de xàfec, sobretot al Pirineu de Girona. En canvi, al vessant nord del Pirineu la cota rondarà els 1.200 metres.

Apart, creixeran nuvolades amb nous xàfecs a les comarques de Girona i Barcelona, així com al Prepirineu i vessant sud del Pirineu. Compte perquè podem tenir puntualment alguns patacs d’aigua localment acompanyats de calamarsa, sobretot al nord-est. Fora de totes aquestes zones, el sol dominarà durant tot el dia, especialment a la meitat sud.

Atenció amb el vent, ja que entrarà el mestral amb molta força i tindrem ràfegues intenses a diverses zones del sud. Les comarques de Tarragona seran les més afectades, però també farà vent al sud de Barcelona i de Lleida. En definitiva, un ambient ben mogut que podria ser perfectament de principis d’hivern.

Temperatures més fredes

Pel que fa a les temperatures, encara baixaran una mica més i el descens pot ser marcat al nord-est i al Pirineu. S’esperen moltes màximes entre els 14º i 19º, però al Prepirineu i Depressió Central de 12º a 17º i al Pirineu per sota dels 10º. Un ambient massa fred per l’època que es veurà accentuat pel vent en algunes comarques.

De nit també notarem una sensació freda, tot i que els núvols poden evitar glaçades i valors més baixos en alguns punts. Mínimes de 2º a 8º en conjunt, tot i que al litoral i meitat sud del prelitoral se situaran entre els 7º i 12º.   

Més canvis a la vista

De cara als dies vinents, el fred massa marcat per trobar-nos al novembre serà encara molt destacat. Sense núvols al cel i cada cop amb menys vent, les glaçades guanyaran terreny amb nits hivernals. Però estem pendents d’una borrasca mediterrània que, a partir del cap de setmana, ens pot portar pluges.