Imatge d'una posta de sol rogenca a Malla, Osona

De fred àrtic a calor per l’època, la primavera torna de cop amb estiuet: Temps a Catalunya dimecres 6 d’abril

Dimecres poden caure alguns ruixats entre Girona, Barcelona i Pirineu, poca cosa. Serà sobretot a partir de dijous quan les temperatures es dispararan

El temps segueix en la seva tendència d’abandonar d’una vegada per totes el cru hivern i entrar de ple a la primavera. Les temperatures ja han pujat les darreres hores, i la bona notícia és que aquest dimecres, 6 d’abril, les glaçades desapareixeran de l’interior. Les mínimes pujaran amb ganes en conjunt per la presència de més núvols, però les màximes també faran un pas endavant.

En conjunt, esperem glaçades tan sols al Pirineu, Prepirineu i zones properes, però a la resta ja no n’hi haurà. Pel que fa a les diürnes, la majoria es mouran entre 13º i 18º, però al sud i Ponent ja es poden rondar els 20º. Som a l’abril i això també es nota ràpidament en els termòmetres quan el temps es calma.

Tot plegat amb petits canvis degut a una petita línia d’inestabilitat. Les bandes de núvols que han arribat dimarts es mantindran durant la nit i matí a gran part del territori. S’esperen alguns plugims o ruixats molt febles i locals entre Girona, Barcelona i Pirineu, ben poca cosa i neu a 1.600 metres.

Com més avanci el dia, el sol s’imposarà com més al sud i Ponent, especialment a la tarda. Una mica de tramuntana i mestral reescalfats a l’Ebre i Empordà, i garbinada a la tarda a la costa. Els dies vinents s’imposarà la calma i el vent de ponent farà disparar encara més els termòmetres amb màximes de 20º a 25º.

Per tant, passarem del fred àrtic de les darreres jornades a una situació d’estiuet amb calor per l’època. Un temps d’extrems i en constant muntanya russa aquestes últimes hores, però sembla que la primavera ha vingut ja per quedar-se.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 6 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 6 d'abril del 2022
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

 

Adeu a les glaçades

Pel que fa a les temperatures, de nit pujaran clarament per la presència de núvols i direm adeu a les glaçades a l’interior. Una gran notícia per a l’agricultura després de nits amb pèrdues importants a causa del fred intens fora de temporada. Tan sols hi haurà gebrades al Pirineu, Prepirineu i, a tot estirar, zones properes.

Les màximes també faran un altre pas endavant i la majoria es mouran entre els 13º i 18º, les més altes al litoral i prelitoral. No obstant, al sud de Catalunya ja podríem assolir o superar lleugerament els 20º. Primer tast de la pujada encara més clara que ens espera a partir de dijous.

Petit canvi de temps

Si ens fixem en l’estat del cel, els intervals de núvols seran presents arreu entre la matinada i matí. De fet, seguiran presents a la tarda al terç nord i nord-est del territori, però amb sol radiant com més al sud i Ponent. Tan sols poden caure alguns plugims o ruixats febles i dispersos entre Girona, Barcelona i el Pirineu.

Ben poca cosa en una jornada molt aprofitable a la majoria de comarques, sobretot del sud, centre i oest. La cota de neu se situarà ja als 1.600 metres i bufarà una mica de vent reescalfat de mestral i tramuntana a l’Ebre i Empordà. També manxarà el garbí a la costa de la meitat sud a la tarda, cosa que també ajudarà a suavitzar les temperatures.