Últimes fuetades de l’onada de calor a l'espera de la refrescada: El Temps a Catalunya el dissabte 1 d'agost

Les temperatures seguiran molt altes aquest dissabte i es poden superar encara localment els 40ºC

Posta de sol d'aquest passat dijous des de Casserres, al Berguedà
La calor seguirà sent sufocant aquest dissabte, però la refrescada arribarà a partir de diumenge | Josep Maria Picas

Després d'un divendres en què ha arribat el clímax de l'onada de calor i la calor extrema ha estat la protagonista a gran part de Catalunya amb temperatures que han fregat els 42ºC a Ponent, ja arriben bones notícies pel que fa a la dura onada de calor que estem tenint al llarg d'aquests darrers dies. Aquest dissabte, primer dia del mes d'agost, esperem que la calor torni a ser molt intensa a gran part del país i encara es podran assolir els 40ºC a molts indrets, però la calorada ja té data de caducitat. De cara a diumenge, les temperatures ja baixaran clarament i finalitzarà l'episodi d'onada de calor, ja no s'assoliran els 40ºC enlloc. Tot plegat, esperant una refrescada més seria, a partir de dilluns, que vindrà acompanyada de ruixats.

Dissabte 1 d’agost

El primer dia del mes d’agost començarà amb sol arreu i alguns núvols baixos o boires matinals que fregaran la primera línia de la costa, però es desfaran ràpidament a mig matí amb el pas de les hores. Les temperatures encara podrien pujar un o dos graus més tant a la vall de l'Ebre, com a les comarques interiors de Girona. En conjunt, es repetiran els valors de divendres. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya manté els avisos per calor extrema a la meitat sud i oest del país, però compte perquè a les comarques de Girona, també hi podrà pujar amb ganes el termòmetre. La nit tornarà a ser tropical a gran part de la costa.

Mapes d'avisos a Catalunya per aquest dissabte 1 d'agost del 2020
Aquest dissabte segueixen els avisos per calor extrema a Catalunya | Meteocat

El sol dominarà en general, sense descartar algun núvol baix a la costa o boires, a primeres hores. Com a petita novetat, hi haurà ruixats de tarda al Pirineu i que podran ser intensos, especialment a la cara nord i al vessant oriental.

Mapa del temps a Catalunya previst pel dissabte 1 d'agost del 2020
Aquest dissabte serà l'últim dia de l'onada de calor a Catalunya | Catalunya Diari

Diumenge 2 d’agost

Pel que fa al diumenge, 2 d’agost, la calor seguirà, però anirà a menys en conjunt i ja donarem per finalitzada l'onada de calor. Totes les màximes se situaran entre els 32ºC i 38ºC, i ja no s'assoliran els 40ºC a cap indret. Una mica més baixes a la costa i Pirineu, tot i que seguirà la xafogor pesada. A la tarda es repetiran els ruixats del Pirineu, amb tendència a sortir d'aquesta àrea de cara al vespre i ja sobretot durant la nit de diumenge a dilluns vinent.

Arriba l'esperada refrescada

Els termòmetres baixaran de cara a dilluns amb l'arribada de ruixats que també podran afectar a diversos punts de la costa. L'ambient serà clarament més confortable arreu, també a la costa, tot i que aquí no baixaran gaire les temperatures. Tot i això, sembla que aquesta refrescada durarà poc i a partir de mitjans de setmana, la calor més forta i canicular podria tornar a visitar-nos.


Comentaris

envia el comentari