URGENT

🚨 Espanya no aixeca el cap: més de 36.000 nous contagis i 591 defuncions

El temps no fa net el cap de setmana més festiu de l’estiu: Previsió a Catalunya el dissabte 15 d’agost

Els intervals de núvols i les restes de ruixats impediran que siguin uns dies 100% assolellats a tot arreu

Imatge d'una sortida de sol a Gavà, al Baix Llobregat
Els intervals de núvols i els ruixats no acaben de marcar de Catalunya aquest cap de setmana | Xavi Cabo

El temps serà força tranquil aquest cap de setmana a Catalunya, el més festiu de l’estiu a casa nostra per la festivitat del 15 d’agost, però no acabarà de fer net. Dissabte hi haurà encara núvols baixos a la costa de Tarragona i Ebre, però el sol dominarà en conjunt amb ruixats de tarda tan sols al Pirineu. Diumenge els núvols baixos seran molt més presents a gran part del litoral i prelitoral sense descartar algun plugim aïllat, mentre que a la tarda les nuvolades deixaran més xàfecs i tempestes al prelitoral de Barcelona i Girona, nord-est i zones del Pirineu.

Una situació força variable i canviant que no impedirà que l’ambient sigui de ple estiu i de xafogor marcada a la costa. La calor serà normal per l’època amb la majoria de màximes entre 29º i 34º, baixant tan sols una mica diumenge, i nits tropicals al litoral. Els termòmetres baixaran una mica entre diumenge i dimarts, però aquest respir es notarà poc a prop de la costa.  

Dissabte 15 d’agost

De cara al dissabte, 15 d’agost i festiu a tot Catalunya, encara quedaran restes d’intervals de núvols baixos a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre, sense descartar alguna gotellada molt puntual a primera hora. A la resta, serà un dia força dominat pel sol, mentre que les nuvolades de tarda tan sols deixaran ruixats al Pirineu i Prepirineu de Lleida.

Mapa de previsió a Catalunya el 15 d'agost del 2020
Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

Serà el dia més plàcid del cap de setmana, mentre que les temperatures es mantindran semblants potser pujant tan sols una mica. La majoria de màximes es mouran entre els 29º i 34º, potser arribant als 35º a Ponent. Calor de ple estiu normal per les dates amb xafogor marcada a la costa, on la matinada tornarà a ser tropical o tòrrida.

Diumenge 16 d’agost

Pel que fa al diumenge, 16 d’agost, els núvols baixos costaners seran més abundants i afectaran el litoral i prelitoral de gran part del territori, sobretot al matí, amb els menys abundants al sud.

No es descarta algun plugim en aquestes zones. Les nuvolades de tarda també aniran a més i cauran ruixats i alguna tempesta al prelitoral de Barcelona i Girona, nord-est i àrea del Pirineu, inclús dels Ports. Més calma a la resta amb temperatures que baixen una mica, tret de la costa sud on pugen.

Pocs canvis a la vista

De cara a la següent setmana, sembla que seguirem la mateixa dinàmica de calor normal per l’època, xafogor a la costa, restes de núvols baixos al litoral i nous xàfecs de tarda en àrees de muntanya i de la meitat nord. No obstant, entre diumenge i dimarts baixen una mica tan sols els termòmetres, tot i que aquest respir es notarà poc a la costa. Una dinàmica que sembla que ens acompanyarà força dies.


Comentaris

envia el comentari