Imatge d'un dia de pluja al Pirineu

Primavera cada cop més hivernal els propers dies: Temps a Catalunya el dissabte 21 de març del 2020

Els intervals de núvols aniran a més al llarg del cap de setmana i entre diumenge i dilluns podria ploure a molts punts. La setmana que ve serà freda i amb cota de neu baixa

Malgrat que hem entrat de ple a la primavera aquest divendres, 20 de març, el cert és que el temps s’encaminarà cap a un temps cada cop més hivernal al llarg dels propers dies. De moment, aquest segon cap de setmana de confinament els núvols aniran a més i entre diumenge i dilluns pot ploure a molts punts. La setmana que ve farà més fred amb cota de neu caient clarament. 

Dissabte 21 de març

Aquest dissabte, 21 de març, els intervals de núvols baixos seran encara més presents al litoral, prelitoral i nord-est, sense descartar algun plugim en aquestes àrees. No obstant, el cel estarà variable, mentre que el sol dominarà amb més ganes al Pirineu, Prepirineu i nord de Ponent.

Per tant, serà un dia força aprofitable si volem dur a terme activitats en balcons, terrasses i jardins a casa nostra. Les temperatures es mantindran semblants, però baixaran una mica a les zones amb més núvols. Molts valors màxims entre 13º i 18º, mentre que la nit serà freda.

Mapa de previsió a Catalunya el dissabte 21 de març del 2020
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 22 de març

Pel que fa al diumenge, 22 de març, el temps es complica encara més. L’apropament d’una gota freda pel sud de la península farà que el vent giri a llevant a casa nostra i els núvols siguin molt abundants arreu.

Pel que fa a les precipitacions, els mapes encara no es posen d’acord a 48 hores vista, però és molt probable que entre diumenge i dilluns tinguem pluges a gran part de Catalunya i, tot i algun aiguat puntual, la majoria de xàfecs seran febles. On més plourà serà a la costa i prelitoral, amb entre 5 i 15 l/m² la majoria de registres, localment més.

Mapa de la pluja prevista a Catalunya el 22 de març del 2020
Mapa de la pluja total prevista aquest proper diumenge | GFS

Tot plegat amb temperatures clarament més baixes amb ambient més fred, vent moderat de llevant i cota de neu a 1.800 metres al Pirineu. Aquesta situació convidarà, encara més, a quedar-nos ben quiets a casa i complir amb el confinament que vivim a tot el país aquests dies a causa de la pandèmia del coronavirus.

Més hivern la setmana que ve

Com si estiguéssim retrocedim en el temps, la següent setmana, la primera sencera de la primavera, serà clarament més hivernal, amb una baixada clara de les temperatures i l’arribada de noves precipitacions que ens poden portar neu per sota dels 1.000 metres, inclús algun mapa indica que entorn dels 500. Una fredorada nòrdica portarà molt fred a tot Europa que a Catalunya arribarà de resquitlló, però pot complicar força la situació els propers dies. Ho haurem d’anar seguint amb atenció.

El temps a Barcelona

El temps a la capital catalana aquest cap de setmana vindrà marcat per cel variable dissabte i molts núvols amb possibles pluges de cara al diumenge. Les temperatures aniran baixant cada cop més.

El temps a Tarragona

Pel que fa a la ciutat de Tarragona, els núvols també aniran a més i diumenge poden arribar precipitacions,  especialment com més al sud. Les temperatures baixaran a l’espera d’ambient més hivernal.

El temps a Girona

A la ciutat de Girona, aquest cap de setmana el temps vindrà marcat per més intervals de núvols dissabte i més nuvolositat i algunes possibles precipitacions diumenge. Temperatures cap avall.

El temps a Lleida

El temps a la ciutat de Lleida per aquets cap de setmana vindrà marcat per molta clama dissabte i més núvols i alguns possibles ruixats diumenge. Temperatures semblants o baixant diumenge.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, els intervals de núvols seran molt presents aquest cap de setmana, amb la possibilitat de pluja diumenge. Temperatures una mica més curtes.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana el temps aquest cap de setmana també vindrà marcat pels intervals de núvols, que aniran a més diumenge, quan s’esperen algunes pluges. Temperatures més baixes.