Tempestes i aiguats acompanyats d'una brusca baixada de les TºC: Temps a Catalunya el dissabte 29 d'agost

Aquest cap de setmana tindrem les temperatures més baixes de tot l'estiu amb un ambient més típic d'octubre

Imatge d'un llamp caient a la Catalunya Nord
Les tempestes de tarda poden ser fortes dimecres a diversos punts | Arxiu

El canvi de temps tan radical que fa dies que anunciem ens començarà a afectar a partir d'aquesta pròxima nit de divendres, 28 d'agost, amb més xàfecs i tempestes , que podran ser fortes a molt fortes i puntualment, anar acompanyades de fenòmens severs. La gran refrescada arribarà dissabte i, molt probablement, tindrem els valors més baixos de tot l'estiu d'enguany. Les temperatures d'aquest cap de setmana, recordaran més a principis d'octubre que no pas a finals d'agost i, tot plegat, vindrà acompanyat també de ruixats i tempestes que podran ser intensos, acompanyats de fenòmens severs i podran afectar a molts punts de Catalunya, inclosa la costa fins diumenge. 

Nit d'aiguats, llamps i trons

Les pluges i les tempestes es generalitzaran a molts indrets progressant de nord a sud i avançant de sud-oest a nord-est. Durant la matinada d'aquest divendres a dissabte. Podrien ser tempestes fortes al voltant del litoral i prelitoral central, puntualment amb fenòmens severs o alguna pedregada. Acabarà plovent, poc o molt, a pràcticament tot Catalunya. Les àrees de l'interior de les terres de l'Ebre i el pla de Lleida, és on plourà menys.  En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat avisos per intensitat i acumulació de precipitacions destacables: 

Mapa d'avisos del meteocat per aquest dissabte 29 d'agost del 2020
Avisos per intensitat i acumulació de pluja destacables a Catalunya | Meteocat

Dissabte 29 d'agost

Després d'una nit que serà d'aiguats a molts trams de la costa, aquest dissabte, 29 d'agost, la inestabilitat no anirà a menys i es manifestarà a molts indrets encara durant bona part de la jornada en forma de ruixats i tempestes, puntualment fortes, però preferentment en les mateixes àrees, comarques de Barcelona, Girona i nord de Tarragona. Ambient rúfol, tapat i amb una fresca molt atípica per les dates. 

Mapa del temps a Catalunya previst per aquest dissabte 29 d'agost del 2020
Els ruixats afectaran a qualsevol punt del territori, però no estarà plovent tot el dia sense parar | Catalunya Diari

Serà un dia força caòtic, tapat arreu i inestable, però no estarà plovent tota la jornada sense parar. Tot plegat amb un ambient més típic de tardor que no pas d'estiu. Gran part de Catalunya quedarà amb màximes per sota dels 25ºC, fins i tot, en alguns indrets del nord de Girona o Barcelona, podrien quedar per sota dels 20ºC.

Ambient de tardor a finals d'agost

La nit de dissabte a diumenge i la de diumenge a dilluns seran molt més fresques, fins i tot, fredes en alguns indrets. Tindrem els valors més baixos de tot aquest estiu fins al moment. Les temperatures baixaran dels 20ºC a tot el litoral, ciutat de Barcelona inclosa, i fins i tot, en alguns indrets, podrien quedar per sota dels 15ºC. Tanmateix, del prelitoral cap a l'interior se situaran entre els 8ºC i els 14ºC a gran part de Catalunya. Temperatures més típiques de tardor que d'estiu.

La neu tornarà al Pirineu

La massa d'aire que entrarà és molt freda, arrenca pràcticament del nord de les Illes Britàniques i això farà que les precipitacions siguin en forma de neu a les cotes més altes del Pirineu. No s'espera una gran nevada però localment si que es podrien acumular de 5 a 10 cm als cims del vessant nord de la serralada i es convertiria en la primera nevada testimonial des de la primavera.

Diumenge 30 d'agost

El diumenge, penúltim dia d'agost, ja farà molt més sol arreu, però les temperatures no es recuperaran gaire. L'ambient que respirarem serà de 'glòria' tenint en compte que serem a 30 d'agost. Farà fresca a tot Catalunya de bon matí i durant la tarda només es superaran els 25 o 26ºC als indrets més càlids de l'interior.

Tot i això, a la tarda, de nou, es repetiran tempestes i xàfecs a les comarques de Girona i Barcelona que podrien descarregar de nou amb força, fins i tot, deixant localment algunes calamarsada o pedregada. Dilluns i en dies posteriors, tornaríem a recuperar l'ambient més propi per les dates amb un temps molt més assolellat.


Comentaris

envia el comentari