Imatge d'un cel rogent des de Cardedeu, Vallès Oriental

Pic d’una calor que ve per quedar-se, tot i més xàfecs de tarda el cap de setmana

Moltes màximes s’aproparan o rondaran els 30º dissabte. Els ruixats arribaran a més comarques sobretot diumenge

La calor ha anat a més aquestes últimes hores i tocarà sostre aquest dissabte. De fet, aquest primer dia del cap de setmana pot ser el més càlid del que portem d’any, ja que molts punts de l’interior i del prelitoral s’aproparan o rondaran els 30º, amb valors més frenats arran de costa i al Pirineu. Tot i aquest pic de calor d’estiu, hi haurà més ruixats de tarda al Pirineu, Prepirineu i Girona, mentre que diumenge els xàfecs arribaran a més comarques amb un lleuger descens dels termòmetres.

En aquest sentit, tot i petites baixades i pujades de les temperatures, sembla que, aquesta vegada sí, la calor ha vingut per quedar-se amb nosaltres. D’aquesta manera, la setmana vinent, la primera de juny, serà força càlida en conjunt, tot i que sense excessos.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dissabte 29 de maig

De cara al dissabte, 29 de maig, creuaran algunes bandes de núvols alts i prims que deixaran un cel canviant però amb temps molt tranquil, almenys fins al migdia. De fet, el sol serà el clar protagonista al centre, sud i Ponent. Però serà entre el migdia i la tarda quan les nuvolades creixeran amb ganes a punts de muntanya i deixaran nous ruixats i alguna tempesta al Pirineu, Prepirineu i, com a novetat, també arribaran a les comarques de Girona, inclús a la mateixa Costa Brava de forma desgastada.

Atenció amb les temperatures, ja que serà notícia que toquen sostre amb calor intensa arreu del territori. De fet, molts punts de l’interior i del prelitoral s’aproparan o rondaran els 30º, però se superarà aquesta xifra a zones com el pla de Bages, Ponent o l’interior de les Terres de l’Ebre. Inclús farà xafogor a prop del litoral. Màximes més frenades arran de costa i al Pirineu. Allà on plogui, refrescarà després.

Mapa de previsió a Catalunya el 29 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 30 de maig

Pel que fa al diumenge, 30 de maig, la situació es complicarà una mica més. El matí encara serà força tranquil, amb cel canviant però amb les primeres nuvolades al nord, inclús amb alguna gotellada a primera hora a Ponent. Serà a partir de mig matí i migdia, però sobretot durant la tarda, quan els xàfecs i les tempestes guanyaran terreny pel Pirineu, Prepirineu, comarques de Girona, nord de la Catalunya Central, Ports i més punts de les Terres de l’Ebre. Localment cauran amb ganes. 

No es descarten nuvolades i algun ruixat aïllat a la resta del territori, tot i que en principi molt menys probables. Amb tot plegat, les temperatures faran un pas enrere després del pic de calor de dissabte, però el migdia seguirà sent càlid en conjunt, amb refrescada allà on plogui.

Mapa de previsió a Catalunya el 30 de maig del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

La calor ha vingut per quedar-se

Malgrat la reculada tèrmica que viurem entre diumenge i dilluns, la setmana vinent veurem com la calor no desapareixerà  i, de fet, es pot accentuar al llarg dels dies. D’aquesta manera, ens encaminem cap a l’estiu coincidint amb l’arribada del mes de juny el proper dimarts. No obstant, no es veu cap gran calorada a la vista i els termòmetres aniran patint petites pujades i baixades. Temps marcat per sol i xàfecs.