IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Temps molt canviant a les portes de la tongada de pluges: Temps a Catalunya el diumenge 1 de març del 2020

El primer dia de març tindrem una mica de tot, a l’espera que a última hora i fins dilluns arribin precipitacions a molts punts amb ventades i més fred

Mapa de previsió a Catalunya l'1 de març del 2020
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

El temps segueix molt canviant aquest diumenge, primer dia de març, amb més núvols de matinada i, de nou, al centre del dia, quan podrien caure alguns plugims o ruixats febles i dispersos a qualsevol punt. La resta del dia dominaria més el sol amb vent que pot ser intens en alguns punts. Tot plegat serà el preludi d’un canvi de temps més important que arribarà entre diumenge a última hora i que portarà pluges força generals, ventades i més fred. 

⛈❄️ IMPORTANT: No et perdis el nou grup de Facebook de Catalunya Méteo. Amb les millors fotos i vídeos del temps a Catalunya i totes les previsions. Comenta amb els nostres meteoròlegs el temps i la previsió a Catalunya. Clica aquí, T'ENCANTARÀ!

Diumenge d’espera

Aquest diumenge, 1 de març, seguirà el temps molt canviant amb el pas de cues de fronts atlàntics que faran que de matinada i al migdia hi hagi més núvols, amb alguns plugims o ruixats molt febles i dispersos que poden aparèixer de forma passatgera a qualsevol punt. Sembla que la resta del dia estria més dominat pel sol amb algunes bandes de núvols inofensives, mentre que al Pirineu, sobretot a la cara nord, hi haurà més xàfecs.

Pel que fa al vent, seguirà bufant arreu de component oest i sud-oest entre fluix i moderat amb algunes ràfegues fortes al centre del dia en zones elevades i entre la costa de Barcelona i sud de la Costa Brava. Les temperatures baixen ja una mica, tot i que la majoria de màximes es mouran entre els 16º i 21º. Fred molt contingut de nit i primeres hores.

Arriben les pluges

A partir d’última hora del diumenge i de cara al dilluns, el pas d’un front més actiu farà que, especialment fins a primeres hores o mig matí de dilluns, les pluges escombrin ràpidament quasi tot Catalunya, quedant després un dia molt variable i amb restes de ruixats, especialment al nord-est i Pirineu. En total, la majoria de registres se situaran per sota dels 10 l/m², però al nord de Catalunya se superarà aquesta xifra, amb neu que baixarà dels 1.400 als 800 metres al Pirineu al tard.

Pel que fa al vent, s’anirà reforçant el mestral al sud de Catalunya de cara a la tarda i tindrem un autèntic temporal de vent fins dimarts. Molt de compte especialment entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Les temperatures baixaran clarament i farà més fred hivernal fins dimarts. La setmana quedarà més moguda a l’espera que puguin arribar noves pluges al cap de setmana.

El temps a Barcelona

Temps molt canviant aquest diumenge amb sol, núvols, vent i sense descartar algun ruixat al centre del dia a la capital catalana. La següent matinada arribaran pluges febles en general amb més fred. 

El temps a Tarragona

Dia molt variat també a la ciutat de Tarragona amb moments de sol i núvols, si bé l’ambient assolellat dominarà. Les temperatures es mantindran semblants o un pel més baixes, a l’espera de pluja i més fred. 

El temps a Girona

Pel que fa a la ciutat de Girona, el sol i els núvols també es combinaran sense descartar algun plugim o ruixat molt feble i passatger al centre del dia. Vent a primera hora de la tarda a la Costa Brava a l’espera de pluges. 

El temps a Lleida

Cel molt canviant també a la ciutat de Lleida, on els núvols seran abundants en alguns moments puntuals, sense descartar algun ruixat feble. Dilluns arriben canvis importants a tota la zona.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també estarà molt variat amb sol i núvols, algun plugim al centre de la jornada i temperatures semblants a l’espera de canvis dilluns.

EL temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també s’espera un temps força boig amb una mica de tot a l’espera que dilluns arribin algunes pluges i una baixada de temperatures que tindrà continuïtat.


Comentaris

envia el comentari