‘Vacances’ atípiques de la forta calor i inici de setmana mogut: Temps a Catalunya del 13 al 19 de juliol

Les temperatures estaran inclús per sota del normal per l’època alguns dies, però els xàfecs no cauran ni de bon tros cada dia

Imatge d'una sortida de sol al Delta de l'Ebre
La calor més forta marxa ben lluny durant uns dies | Agustí Descarrega

Estem a les portes dels dies tradicionalment àlgids del juliol pel que fa a la calor, però la veritat és que les temperatures aniran al revés del normal, ja que aniran baixant dia rere dia i, tot i que es mantindrà l’ambient d’estiu, la calor serà molt moderada i, inclús, per sota del que tocaria a mitjans de setmana. Tot i que hi haurà alguns dies amb xàfecs, especialment aquest dilluns amb algun aiguat, no es veuen pluges generals a la vista, mentre que de cara al cap de setmana podríem tenir les jornades més càlides d’aquests propers set dies. Per ara, les fortes calorades i les onades de calor queden ben lluny de casa nostra.

Dilluns 13 de juliol

El temps es complica més aquest dilluns, 13 de juliol, ja que les nuvolades ja creixeran amb ganes a partir de mig matí a punts de muntanya del nord i, des de llavors i al llarg de la tarda, deixaran ruixats i tempestes al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, prelitoral i al tard poden arribar els xàfecs també al litoral d’entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la Costa Brava, incloent-hi Barcelona, tot i que sembla que més desgastats. On més plourà serà entre el Prepirineu i el centre de Catalunya, on hi haurà alguns aiguats.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de juliol del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Al matí lluirà un bon sol en conjunt, excepte alguns núvols baixos a les Terres de l’Ebre i a l’interior de la meitat nord. Durant la tarda, les nuvolades deixaran el cel ennuvolat o més variable a gran part del territori, si bé com més a Ponent i al sud es mantindrà el sol. Algunes tempestes poder ser fortes i anar acompanyades de calamarsa o pedra, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat diverses alertes:

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 13 de juliol del 2020
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dilluns | METEOCAT

Tot plegat amb calor i xafogor, però temperatures que baixen una mica més al migdia, amb la majoria de màximes entre els 26º i 31º, si bé a zones interiors i de les Terres de l’Ebre se situaran entre els 29º i 34º amb calor moderada en conjunt. Les mínimes es mantindran semblants.

Dimarts 14 de juliol

De cara al dimarts, 14 de juliol, el temps millora, tot i que seguiran creuant bandes de núvols alts i prims i hi haurà alguns núvols baixos en trams de la costa principalment. Les nuvolades de tarda deixaran nous ruixats i alguna tempesta al Pirineu, Prepirineu i al voltant dels Ports, però seran menys intensos i extensos que els del dilluns. Les temperatures baixen encara una mica més, especialment les mínimes, amb calor cada cop més moderada i confortable. Vent moderat als dos extrems de Catalunya.

Dimecres 15 de juliol

De cara al dimecres, 15 de juliol, el sol dominarà amb el pas de noves bandes de núvols alts i prims, mentre que les nuvolades en àrees de muntanya deixaran ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu, tot i que més concentrats al de Girona, així com en comarques del nord-est, Ports i resta de les Terres de l’Ebre. Temperatures semblants o més baixes amb calor a ratlla.

Dijous 16 de juliol

Pel que fa al temps del dijous, 16 de juliol, sembla que vindrà marcat per les temperatures més baixes de la setmana a molts punts de Catalunya, amb màximes que se situaran entre els 25º i 30º tan sols, si bé quedaran més altes a la vall de l’Ebre i a Ponent. Un ambient poc càlid per l’època. Hi haurà alguns núvols baixos entre Barcelona i Girona, així com algun ruixat de tarda feble al nord-est o al Pirineu, tot i que poca cosa en general.

Divendres 17 de juliol

El temps estaria més mogut de cara al divendres, 17 de juliol, amb més intervals de núvols, algunes gotellades i nous ruixats de tarda al Pirineu, Prepirineu i nord-est que podrien arribar a la mateixa línia de la costa de Barcelona al vespre, tot i que no serien importants. Les temperatures remunten una mica.

Cap de setmana del 18 i 19 de juliol

De cara al cap de setmana del 18 i 19 de juliol, el temps estarà marcat pel sol radiant arreu, tan sols alguna gotellada de tarda poc important al Pirineu i temperatures que pugen clarament arreu. Sembla que serien els dies més càlids de la setmana, tot i que la calor seguiria ben normal de ple estiu. No es veuen ni grans calorades, onades de calor ni pluges generals a la vista.


Comentaris

envia el comentari