Imatge d'un arc de Sant Martí a Arenys de Munt, al Maresme

Massa calor per començar una setmana que pot acabar molt més moguda: Temps Catalunya del 13 al 19 de setembre

Una potent borrasca atlàntica condicionarà el temps dels propers dies, tant pel que fa a les temperatures com a les precipitacions

El temps no acaba de definir-se aquests dies i així seguirà de cara a la nova setmana. Una potent borrasca subtropical provinent de l’Atlàntic condicionarà el panorama meteorològic dels propers dies a Catalunya. Tot i això, estarem força jornades al marge de les precipitacions destacades.

Per ara, i segons indiquen els mapes, la pluja arribaria força tard, a partir de dijous o divendres. Fins llavors, creuaran moltes bandes de núvols combinades amb el sol, cauran alguns ruixats puntuals i tindrem temperatures atípicament altes.

De fet, els vents reescalfats del sud impulsats per la borrasca mantindran aquest ambient poc propi de mitjans de setembre. Una calor i xafogor que seguiran deixant nits tropicals a la costa i ambient pesat de ple estiu en conjunt.

Dilluns 13 de setembre

El primer dia de la setmana, el dilluns 13 de setembre, estarà marcat pel pas de bandes de núvols prims que enterboliran el cel. Aquests núvols s’aniran combinant amb el sol i tan sols esperem algunes gotes o ruixats a la tarda al Pirineu i a l’oest. Encara més calor i xafogor en una jornada pesada de ple estiu.

Dimarts 14 de setembre

De cara al dimarts, 14 de setembre, el cel estarà força ennuvolat, però de pluja n’esperem ben poca. Cauran ruixats en qualsevol moment del dia al vessant sud del Pirineu de Lleida i poden caure gotellades a la resta de l’oest de Catalunya. Les temperatures es mantindran semblants amb calor i xafogor, nits de mal dormir a la costa i moltes màximes de 26º a 31º. 

Dimecres 15 de setembre

Pel que fa al dimecres, 15 de setembre, hi haurà més clarianes i la calor serà fins i tot una mica més intensa. Es repetiran alguns xàfecs al Pirineu, sobretot a la tarda. A partir del vespre podrien arribar precipitacions pel sud de Catalunya.

Dijous 16 de setembre

El temps estarà més mogut a partir del dijous, 16 de setembre. Els ruixats podrien aparèixer a qualsevol punt i viatjarien de forma ràpida de sud-oest a nord-est. Les temperatures començarien a recular.

Divendres 17 de setembre

Si els mapes no canvien, sembla que el divendres, 17 de setembre, seria el dia clarament més mogut de la setmana. La borrasca s’aproparia i les pluges podrien arribar a tot Catalunya i ser localment intenses. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció i que provocaria una clara refrescada.

Cap de setmana del 18 i 19 de setembre

Finalment, el temps seguiria mogut de cara al cap de setmana del 18 i 19 de setembre. Els xàfecs seguirien apareixent a força comarques amb unes temperatures ja normalitzades. Recuperaríem l’ambient de finals d’estiu a pocs dies per l’arribada oficial de la tardor.