Imatge d'un cel rogent al Delta de l'Ebre

Temps canviant, cels fotogènics i punxada de l’estiuet aquesta setmana: Previsió Catalunya del 17 al 23 maig

Tot i els intervals de núvols, ni rastre de pluges generals de cara als propers dies. Els termòmetres patiran diverses pujades i baixades

Les temperatures van tocar sostre el cap de setmana amb moltes màximes diumenge al voltant dels 30º a la meitat sud de Catalunya. Un ambient tòrrid per l’època que ha canviat radicalment dilluns, amb una clara refrescada en aquesta zona. De fet, l’estiuet es mantindrà a ratlla  els propers dies amb noves baixades i pujades de les temperatures, inclús amb jornades d’ambient atípicament fresc per l’època.

El pas de cues de fronts atlàntics molt desgastats portaran molts intervals de núvols i cels canviants que deixaran estampes molt fotogèniques, amb cels rogents en les sortides i postes de sol a diverses comarques segons el dia. Tot i això, no s’esperen pluges amb tan sols alguns ruixats dispersos i aïllats al Pirineu i al nord-est.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dilluns 17 de maig

El primer dia de la setmana, 17 de maig, estarà marcat per la baixada clara de les temperatures a la meitat sud  després del pic de calor del diumenge. Moltes màximes es mouran arreu entre els 20º i 25º. Tot plegat amb intervals de núvols al matí i molt més sol a la tarda, tot i que amb restes d’intervals de núvols al nord-est, sense descartar algun ruixat molt aïllat, així com al Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 17 de maig del 2021
Mapa de previsió per dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Dimarts 18 de maig

El temps del dimarts, 18 de maig, patirà pocs canvis i seguirem amb intervals de núvols que s’aniran combinant amb el sol. Un cel canviant sense pluja, sense descartar alguna gotellada i ruixat molt aïllat  a punts de la meitat nord, al matí i migdia més probables al litoral i prelitoral de Barcelona, i a la tarda al Pirineu, Prepirineu i nord-est. Tot plegat ben poca cosa i anecdòtica. La temperatura pujarà més en general, localment amb ganes al nord-est, però baixarà a la Costa Daurada.

Dimecres 19 de maig

De cara al dimecres, 19 de maig, el temps seguirà molt semblant amb sol i alguns intervals de núvols. No es descarten alguns ruixats al nord-est i Pirineu, febles i aïllats. Les temperatures patiran petits canvis, amb pujada al sud i baixada al nord. El vent de mestral i ponent bufarà una mica a la meitat sud.

Dijous 20 de maig

Pel que fa al dijous, 20 de maig, les temperatures pujaran una mica més i, tot i que seguiran creuant-nos molts intervals de núvols, ja no s’esperen precipitacions enlloc. Per tant, serà una jornada molt aprofitable i agradable en conjunt, amb la majoria de màximes entre 21º i 26º i ambient càlid al migdia, però ni de bon tros amb els valors dels darrers dies.

Divendres 21 de maig

De cara al divendres, 21 de maig, podríem tenir un nou pic de calor amb nous valors de més de 25º a molts punts del prelitoral i de l’interior. El sol i els intervals de núvols s’aniran alternant amb possibles nous ruixats a partir de la tarda pel nord-oest.

Cap de setmana del 22 i 23 de maig

Finalment, el cap de setmana del 22 i 23 de maig, el temps podria patir pocs canvis amb nous intervals de núvols combinats amb les clarianes, però les temperatures podrien fer un pas enrere amb fresca per l’època. En tot cas, és un extrem que haurem d’anar seguint amb atenció de cara als propers dies. Tot plegat amb alguns ruixats dispersos al nord-est, al Pirineu i Prepirineu.