Imatge d'un cel rogent a Verges, Baix Empordà

L’estiuet guanya la lluita a una primavera que encara resisteix aquesta setmana

La calor de dilluns donarà pas a un dimarts més fresc i menys lluït, però a partir de mitjans de setmana la calor anirà clarament a més amb alguns canvis a la vista

El temps d’aquestes últimes hores ha estat marcat per una potent bossa freda que, finalment, a Catalunya tan sols ha passat de puntetes i no hem tingut el gran canvi que anunciaven els mapes dies enrere. Els xàfecs més importants ens han passat de llarg i el sol dominarà dilluns, tret d’alguns ruixats de tarda  al Pirineu i nord-est i algunes gotellades matinals a la costa que marxaran ràpidament.

Les temperatures faran un salt endavant amb calor al migdia el primer dia de la setmana, però tornaran a recular una mica a partir de dimarts. De fet, tindrem una setmana marcada per la muntanya russa dels termòmetres, però sembla que passarem de la fresca atípica als primers símptomes que la calor d’estiu vol començar a arribar a casa nostra els últims dies de maig, sobretot a partir de mitjans de setmana.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dilluns 24 de maig

El primer dia de la setmana, el dilluns 24 de maig, estarà marcat pel sol en general i una pujada clara de les temperatures  que farà que al migdia faci força calor. La majoria de màximes es mouran entre els 22º i 27º, si bé quedaran una mica més frenades a punts del Pirineu i Prepirineu.

A primeres hores hi haurà alguns intervals de núvols bàsicament al nord-est, sense descartar alguna gotellada arran de costa, però les restes del front marxaran ràpidament i el sol dominarà en conjunt. A la tarda hi haurà més nuvolades, però hi haurà més llocs amb sol que núvols i tan sols s’esperen ruixats dispersos al Pirineu, Prepirineu i punts del nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya el marí del 24 de maig del 2021
Mapa de previsió per dilluns al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 24 de maig del 2021
Mapa de previsió per dilluns a la tarda | Catalunya Méteo

Dimarts 25 de maig

De cara al dimarts, 25 de maig, hi haurà més intervals de núvols al litoral, prelitoral i interior nord-est, on no es descarta alguna gotellada, especialment al matí i migdia. Núvols més trencats com més a l’Ebre i sol a la resta del territori. A la tarda creixeran nuvolades a zones de muntanya que poden deixar xàfecs dispersos a punts del nord-est i dels Ports. Les temperatures cauran de nou  al litoral, prelitoral i nord-est, localment amb ganes amb ambient fresc per l’època.

Dimecres 26 de maig

Pel que fa al dimecres, 26 de maig, sembla que el cel estarà canviant, però hi hauria més sol que núvols amb unes temperatures que es tornarien a recuperar al litoral, prelitoral i nord-est, amb ambient més aviat càlid al migdia. No obstant, les nuvolades de tarda seran més potents i poden deixar ruixats a més comarques del Pirineu, Prepirineu, al voltant dels Ports i, inclús, a zones de Ponent.

Dijous 27 de maig

El temps del dijous, 27 de maig, serà força tranquil i estarà marcat pel sol i un nou salt endavant de la calor  al migdia. No obstant, aniran arribant algunes bandes de núvols alts i prims, sobretot a partir del migdia pel sud, mentre que a la tarda poden caure alguns ruixats aïllats al Pirineu. Tindrem ambient d’estiuet. 

Divendres 28 de maig

Els intervals de núvols aniran a més divendres, 28 de maig, alhora que les temperatures recularan  de nou al migdia. Cel més canviant i xàfecs de tarda al voltant del Pirineu que seran més extensos que el dijous.

Cap de setmana del 29 i 30 de maig

Finalment, el cap de setmana del 29 i 30 de maig podem tenir una mica de tot, però encara falten dies i s’haurà d’anar confirmant tot plegat. De moment, sembla que dissabte seria un dia força radiant i càlid, inclús amb calor una mica per sobre del que tocaria. A la tarda, hi hauria més xàfecs al Pirineu i Prepirineu, mentre que diumenge els ruixats arribarien a força més comarques, especialment de la meitat nord.

En definitiva, ens espera una setmana de temps canviant, tot i que amb poques precipitacions fora del Pirineu, i unes temperatures que viuran en una muntanya russa amb anades i vingudes de l’estiuet.