IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Brusc canvi de temps a la vista | Temps a Catalunya la setmana del 24 de febrer a l’1 de març del 2020

L'ambient càlid d'aquest cap de setmana tindrà continuïtat aquest dilluns i part de dimarts, però dimecres canviarà el temps radicalment

Sortida de sol entre núvols a Verges, al Baix Empordà
El sol dominarà la primera meitat de la setmana, però el temps canviarà radicalment a partir de dimecres | Àngel Galán

Aquesta última setmana de febrer vindrà caracteritzada per un brusc canvi de temps que arribarà de cara a dimecres i comportarà un descens significatiu de les temperatures, alguns ruixats a les comarques de Girona i Barcelona i vent als dos extrems de Catalunya. Tot i això, fins que no arribi, tant aquest dilluns com el pròxim dimarts fins al migdia seguirem gaudint de sol i temperatures primaverals.

Dilluns 24 de febrer

Aquest dilluns ens llevarem amb un ambient poc fred en general, menys que aquest passat diumenge i les glaçades quedaran restringides a les valls del Pirineu. Tant la inversió tèrmica com el contrast entre el dia i la nit tornaran a ser els protagonistes. Al llarg del dia, el termòmetre remuntarà clarament i es tornarà a situar per sobre dels 20ºC a gran part de l'interior del territori. Tant a les terres de l'Ebre, com a la Catalunya central, en algun punt es podrien fregar els 25ºC de nou. Seguirem amb aquest ambient més típic d'Abril que no pas de febrer.

Mapa de símbols del Catalunya Diari
Previsió de símbols per aquest pròxim dilluns a Catalunya | Catalunya Diari

En general tornarà a dominar el sol arreu, tot i que no es descarta l'aparició d'alguna boira o núvols baixos tant al litoral de les terres de l'Ebre com al sud de la Costa Brava, però serien més aviat insipients i no implicaran més conseqüències.

Dimarts 25 de febrer

La jornada de dimarts començarà amb sol i temperatures elevades per l'época. Pràcticament no glaçarà enlloc fora del Pirineu. Les temperatures diürnes quedaran ja molt més baixes a l'interior del país i a les comarques de Girona, però a la costa central i sud, a causa dels vents aponentats, encara es mantindran elevades amb valors superiors als 20ºC.

Quant a l'estat del cel, al matí farà sol, però a partir del migdia s'anirà ennuvolant d'oest a est i al llarg del vespre arribaran les primeres precipitacions pel Pirineu occidental. La cota de neu davallarà dels 1.800 metres fins als 1.200, a últimes hores de la jornada.

Dimecres 26 de febrer

El front passarà durant la nit de dimarts a dimecres. Dimecres al matí, ens llevarem amb un ambient poc fred altre cop, però veurem com les temperatures màximes no pujaran gaire i es mantindran en valors clarament inferiors als d'aquest cap de setmana. En alguns indrets, les temperatures diürnes baixaran més de 10ºC. 

D'altra banda, tornarà a fer sol a la meitat sud de Catalunya, mentre que al vessant nord del Pirineu nevarà feblement durant tota la jornada amb una cota de neu que se situarà al voltant dels 1.200 metres. També hi haurà núvols més compactes i alguns ruixats a les comarques de Girona i nord de Barcelona, però en principi, també seran febles. A últimes hores de la jornada, ja tornarem a notar un ambient molt més hivernal.

Dijous 27 de febrer

Dijous ens llevarem amb un matí fred d'hivern, com fa setmanes que no tenim, podria ser el matí més fred del que portem de febrer. Les glaçades reapareixeran a tot l'interior de Catalunya i, a la costa, es baixarà dels 5ºC als indrets més freds. Les temperatures diürnes també quedaran molt frenades i difícilment es passarà dels 15ºC als indrets més càlids de l'Ebre.

L'ambient hivernal també vindrà acompanyat per molts núvols entre Barcelona i Girona, on no descartem que s'escapi encara alguna gotellada. Tot i això, a la resta ja farà sol.

Torna la bonança a finals de setmana

De cara a divendres, sembla que el temps podria ser més estable, però l'anticicló tornaria de forma només transitòria i encara amb un ambient fred nocturn. Sembla que el cap de setmana, per fi podrien arribar borrasques més actives que deixarien  nevades abundants al vessant nord del Pirineu i ruixats altra vegada al nord-est de Catalunya.

El temps a Barcelona

El temps seguirà molt tranquil aquest dilluns a la capital catalana amb el sol com a gran protagonista i temperatures molt similars a les de diumenge. Brusc canvi de temps a partir de dimecres.

El temps a Tarragona

Calma absoluta també a la ciutat de Tarragona aquest dilluns, amb sol durant tota la jornada i temperatures que pujaran una mica més tant de dia com de nit. Vent de mestral i més fred a partir de dimecres.

El temps a Girona

Jornada esplèndida a la ciutat de Girona amb sol radiant com a gran protagonista i tan sols alguna boira matinal. Les temperatures tornaran a quedar a prop dels 23ºC. A partir de dimecres arribaran alguns ruixats i la clatellada de les temperatures seran contundent. Torna l'hivern.

El temps a Lleida

El temps també seguirà molt calmat a la capital lleidatana aquest dilluns amb sol radiant, tan sols alguna boira matinal i temperatures que també remunten de dia i es mantenen de nit, amb màximes que assoliran els 20ºC. Ambient molt més fred a partir de dimecres.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps també serà molt tranquil aquest dilluns amb sol com a gran protagonista i temperatures que remunten al migdia amb més suavitat. Valors màxims al voltant dels 22ºC. Canvi radical a partir de dimecres.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també hi haurà calma absoluta a nivell meteorològic aquest dilluns. Sol radiant sense excepcions i temperatures que també pugen. Brusc canvi dimecres.


Comentaris

envia el comentari