Del fred a un petit estiuet, però la setmana pot acabar molt moguda: Temps a Catalunya del 5 a l’11 d’octubre

A partir de dimarts pugen clarament les temperatures, però de cara al cap de setmana llarg podem tenir canvis importants

Imatge d'un paisatge de plena tardor
El fred, un petit estiuet i més canvis en el temps aportaran un ambient mogut de plena tardor aquesta setmana | Arrxiu

Aquest darrer cap de setmana ha estat molt atípic pel que fa al temps, amb temperaturesfredes més pròpies de novembre o principis de desembre i ventades fortes després del canvi molt brusc del divendres. De cara a la nova setmana, dilluns es mantindrà l’ambient d’avançada tardor, però entre dimarts i dijous els termòmetres pujaran clarament amb valors més normals per l’època, inclús amb regust d’estiuet en algunes comarques. Tot i això, de nit continuarà fent fred o molta fresca, amb un gran contrast tèrmic, o amplitud tèrmica, entre el dia i la nit. 

No obstant, sembla que el temps es podria complicar força més a finals de setmana amb l’arribada de pluges i més fresca. Haurem d’anar seguint amb atenció l’evolució del temps al llarg dels propers dies, perquè a tants dies vista hi poden haver canvis molt importants en la previsió. Sigui com sigui, tindrem una situació molt canviant, cosa típica de la tardor.

Dilluns 5 d’octubre

El primer dia de la setmana, el dilluns 5 d’octubre, el temps serà molt semblant al de diumenge. Per tant, esperem força sol en general, encara ventades al sud de Catalunya (cada vegada més febles i concentrades a les Terres de l’Ebre) i temperatures baixes per l’època, amb màximes de 18º a 23º a la costa, de 15º a 20º a l’interior, entre 10º i 15º al Pirineu i nit i primeres hores fredes arreu, inclús amb aires hivernals. Més intervals de núvols tot el dia al nord-est i Pirineu, amb alguns ruixats entre Girona i Barcelona, sobretot a la tarda.

Mapa de previsió a Catalunya el 5 d'octubre del 2020
Mapa de previsió per aquest dilluns | Catalunya Méteo

Dimarts 6 d’octubre

De cara al dimarts, 6 d’octubre, el que notarem és una clara pujada de les temperatures, amb màximes entre 20º i 25º, inclús podent superar lleugerament aquestes xifres al prelitoral de la meitat sud. Serà l’inici d’un petit estiuet que s’allargarà uns dies i que ens portarà un ambient molt més agradable als migdies. El sol dominarà en general, però a la tarda arribaran bandes de núvols alts i prims arreu.

Dimecres 7 d’octubre

Pel que fa al dimecres, 7 d’octubre, sembla que serà un dia variable amb intervals de núvols, però de pluja ben poca, ja que tan sols caurien alguns ruixats febles a la cara nord del Pirineu, sense descartar alguna gotellada aïllada entre la costa de Barcelona i la Costa Brava. Força calma amb ambient que es manté molt suau al centre del dia, i mínimes que pugen clarament.

Dijous 8 d’octubre

De cara al dijous, 8 d’octubre, podrien formar-se més núvols baixos a la costa, on baixarien una mica les temperatures diürnes i no seria estrany veure caure algun plugim puntual. En canvi, segurament seria el dia més suau o càlid a l’interior, inclús arribant als 27º o 28º a Ponent, alhora que a la tarda arribarien més intervals de núvols.

Divendres 9 d’octubre

El divendres, 9 d’octubre, els xàfecs de tarda podrien anar a més a tot el Pirineu, Prepirineu i resta de la meitat nord de Catalunya, així com a la zona dels ports. Un extrem que encara no està clar i que haurem de confirmar en properes previsions. Les temperatures es mantindrien semblants o ja començarien a baixar.

Cap de setmana del 10 i 11 d’octubre

La previsió és encara més incerta i oberta de cara al cap de setmana del 10 i 11 d’octubre, que s’allargarà fins al dilluns 12 d’octubre, festiu a tot arreu. Alguns mapes indiquen que podríem tenir una tongada de pluges a molts punts, especialment a prop de la costa amb vents de llevant, mentre que d’altres donen més aviat una entrada de vents als dos extrems de Catalunya i una clara rebaixa de les precipitacions. A veure qui acaba guanyant aquesta partida, tot i que el que sí que sembla assegurada és la baixada de les temperatures.


Comentaris

envia el comentari