rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L’última imatge de Mart que el rover ‘Opportunity’ va enviar abans d’apagar-se

La NASA ha difós una panoràmica del planeta feta a partir de 354 imatges preses per l’aparell entre el 13 de maig i el 10 de juny. La nau va finalitzar al febrer 15 anys de missió
Una de les últimes imatges de Mart presa pel rover 'Opportunity' | NASA

 

La NASA ha difós l’última imatge panoràmica de Mart que va du a terme el rover ‘Opportunity abans d’apagar-se per culpa dels efectes d’una tempesta de sorra el passat mes de juny.  Es tracta d’una escena de 360 graus feta a partir de 354 imatges preses per la càmera panoràmica de l’aparell entre el 13 de maig i el 10 de juny des de la vall de la Perseverança del planeta vermell, on es va acabar apagant.

 

 

Algunes de les parts de la imatge es veuen en blanc i negre, ja que el rover, que s’alimentava d’energia solar, no va tenir temps de gravar alguns indrets amb filtres verds i violetes a causa de l’arribada de la tempesta de sorra el passat mes de juny. Aquestes són les últimes imatges difoses per l’aparell:

 

 

Una llarga tasca a Mart durant 15 anys

«Aquest panorama final encarna el que va fer del nostre rover ‘Opportunity’ una missió tan notable d’exploració i descobriment», explica en un comunicat el gerent del projecte i membre del Laboratori de Propulsió a Raig de la NASA a Califòrnia, John Callas. I és que l’aparell va marxar cap a Mart per fer un període breu d’exploració i va acabar enviant informació durant 15 anys. Després de 8 mesos intentant restablir sense èxit la connexió amb la nau, la NASA va donar per perdut el rover el passat 13 de febrer.

 

Imatge del rover Opportunity | NASA

 

Segons explica Callas, a la dreta del centre de la imatge es pot veure la vora del cràter Endeavour a la distància. Just a l'esquerra, les pistes del rover comencen el seu descens des de l'horitzó i s'obren camí cap a les característiques geològiques que els científics de la NASA volien examinar de ben a prop. A l'extrem dret i esquerre es troba el fons de la Vall de la Perseverança i el pis del cràter Endeavour, inexplorat, esperant les visites de futurs astronautes.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris