ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

ARA MATEIX

🚧 Aturades de dos quilòmetres a la C-32 per un accident

Els millors llocs on prendre una orxata a Catalunya

L'orxata és una de les begudes més buscades per combatre les altes temperatures
Un parell de gots d'orxata i alguns fortons de l'Orxateria Tio Ché de Barcelona | Cedida

 

Les altes temperatures i les onades de calor que s'estan vivint aquest estiu fan que moltes persones busquin una alternativa a la calor per poder refrescar-se. Els gelats, granissats, batuts i refrescs poden ser una opció però també ho és l'orxata, una de les begudes més buscades durant aquests dies de forta calor. Aquesta beguda, que prové del país valencià, se serveix gelada o granissada. Des de 'Rac1' han elaborat una llista amb els vuit millors llocs on prendre una orxata.

 

Llista amb les millors orxateries

 

 

Orxateria Sirvent

Aquest local, situat al carrer del Parlament a Barcelona, està obert des de 1920. És un punt de referència pels amants de l'orxata on la gent fa molta cua. L'Orxateria Sirvent està especialitzada en orxata, gelats i torrons. A més, també serveix granissats de llimona, cafè o maduixa.

 

 

Orxateria Verdú

Aquesta orxateria té dos establiments a la ciutat comtal. El primer està al passeig de Sant Joan i el segon al carrer del Bruc. L'orxateria Verdú prepara aquesta beguda cada dia però només la serveixen durant els mesos d'estiu que és quan fa molta calor.

 

 

Orxateria La Valenciana

El negoci està obert des de 1910 i està ubicat al carrer d'Aribau de Barcelona. En aquesta orxateria serveixen sempre l'orxata acompanyada amb tres fartons.

 

 

Planelles Donat

Aquesta és l'orxateria més cèntrica de la ciutat comtal, ja que està situada al Portal de l'Àngel. En aquest local serveixen la beguda durant tots l'any i pels més llépols també serveixen l'orxata amb una bola de gelat. Aquesta orxateria és famosa pels seus torrons.

 

 

El Tío Ché

Aquesta orxateria situada a la rambla de Poblenou de Barcelona es tracta d'una de les més particulars de Catalunya perquè ofereix orxates amb combinacions molt originals. 'El Tío Ché' serveix una Murciana (orxata amb granissat de llimona), un Cordial (orxata amb ordi), un Flotador (orxata amb una bola de gelat) i un Cubanito (orxata amb una bola de gelat de xocolata).

 

L'orxateria 'La Jijonenca' de Palamós | Serveisactius.cat

 

La Jijonenca de Palamós 

Ubicada a l'avinguda de l'Onze de Setembre, 87 de Palamós, al Baix Empordà, és una de les poques orxateries que fan aquesta beguda de forma artesanal de la Costa Brava.

 

 

Sirvent Tarragona

El seu nom fa honor a la popular beguda vegetal, ja que Sirvent és un cognom comú de Xixona, la gran casa del torró i el gelat, origen de les orxateries catalanes. Els establiments de Sirvent de Tarragona són diferents dels de Barcelona.

 

L'Orxateria Donat està a Igualada | TripAdvisor

 

Orxateria Donat

Aquesta Orxateria està a la rambla de Sant Isidre, a Igualada, i presumeix de tenir unes grans crítiques i referències a les pàgines gastronòmiques. El seu producte estrella és el 'Barrejat': llimona amb orxata.

 

També et pot interessar...