ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

14 de novembre, el dia que pot marcar el futur de Felip, Letícia i Elionor

La Corona s'enfronta a un nou imprevist del rei emèrit

El Rei Joan Carles I molt seriós
El rei emèrit Joan Carles pretén tornar a Espanya en breus | GTRES

El passat 3 d'agost començava tot l'espectacle del rei emèrit Joan Carles fora del nostre país. Fins just quinze dies després no es va comunicar oficialment el seu destí, que efectivament va ser els Emirats Àrabs Units, a l'hotel més exclusiu d'aquest país, en una zona reservada per a presidents i grans personalitats. Allí roman des de llavors, descansant i apartat del món mediàtic espanyol, però sembla que això no durarà gaire temps, ja que s'està dient que el rei podria tenir present una data per tornar a Espanya.

 

La justícia no veu delicte

La Fiscalia General de l'Estat, que l'investiga des del passat mes de juny, dirigit pel fiscal de sala especialista en delictes econòmics Juan Ignacio Campos, no ha trobat fets delictius posteriors el juny de 2014, data de la seva abdicació a favor del seu fill, Felip VI, que permetin sol·licitar al Tribunal Suprem l'obertura d'una causa penal contra l'anterior cap de l'Estat.

 

Per tant, els fets que succeïren abans d'aquesta data estan protegits per la 'inviolabilitat del rei', de manera que no pot ser jutjat per ells. Una decisió judicial que obre les portes al seu retorn a Espanya. «És una bona notícia per a ell i per al seu fill. A la Zarzuela s'ho prenen amb tranquil·litat. El que necessiten ara és discreció, veurem com torna», han assegurat fonts de la Casa Reial al mitjà digital 'El Español'.

 

Després de tres mesos vivint a la seva gàbia de vidre a Abu Dhabi, el rei emèrit se sent tancat i desitja tornar a Espanya tan aviat com es pugui. Joan Carles està desesperat, i s'ho explica a les seves amistats quan parlen per telèfon; els dies a Abu Dhabi comencen a fer-se eterns.

 

La data de la seva tornada a Espanya

És per això que s'ha posat en mans del seu advocat Javier Sánchez Junco, i té l'esperança de poder aterrar a Espanya en dues setmanes, entre el 14 i el 15 de novembre. «No sabem si li deixaran, tot i que, si la Justícia diu que no hi ha res a investigar, ell considera que ja pot fer vida normal, que ningú li pot dir res», ha assegurat a 'El Español' una persona molt propera al rei emèrit.

 

Aquesta data no és triada a l'atzar, i és que el Rei vol estar a Espanya per a aquestes dates perquè es mor de ganes per participar en l'última regata que tindrà lloc al Club Nàutic de la localitat de Sanxenxo, Pontevedra. «Ho té tot planejat perquè la seva idea és no passar ni per la capital, aterrar on va enlairar, a Porto, a pocs quilòmetres d'aquí. Això ha explicat al seu grup gallec», han assegurat fonts properes a l'exmonarca.

 

Zarzuela no es pronuncia

'El Español' assegura que el pare de Felip VI està pendent de l'aprovació de Zarzuela, que no estaria tan segura d'aquest retorn malgrat que la causa judicial sembla diluir-se. El rei Joan Carles, però, està fent rehabilitació i segueix els entrenaments necessaris per poder tripular el vaixell.

La institució no es manifestarà respecte a la seva decisió fins que aquesta tingui lloc. De moment, des de la Casa Reial prefereixen que l'emèrit encara no torni, almenys fins que tot s'aclareixi, ja que la imatge de la Corona segueix molt tocada per culpa de la seva figura.

 

Comentaris

envia el comentari