El rei Joan Carles no guanya per a disgustos. Embrancat amb la hisenda espanyola pels seus suposats comptes bancaris opacs, ahir va sortir a la llum t el nou front que se li obre al rei emèrit.
L'Alt Tribunal de Justícia britànic ha acceptat una demanda contra ell presentada per una vella coneguda de Joan Carles, Corinna Larsen.
Els advocats de la princesa van presentar la demanda a finals de 2020, però la cort anglesa ha fet ara pública la denúncia civil. Corinna demana essencialment que es prohibeixi a Joan Carles I comunicar-se amb ella. Això es tradueix en la petició d'una ordre d'allunyament a més de 150 metres d'ella i que tampoc pugui seguir-la, ni difamar-la.
.
La demanda ha caigut com una galleda d'aigua freda a l'entorn de la casa reial. La princesa Corinna al·lega, en un escrit d'unes vint pàgines, que Joan Carles l'ha estat «assetjant». El responsabilitza del «seguiment obert i encobert» cap a ella durant diversos anys, des de 2012.
Corinna demana una compensació econòmica al rei emèrit
Segons ha publicat el diari 'Finacial Times', Corinna acusa el pare del rei Felip i els serveis secrets espanyols d'aquest suposat assetjament. També explica que ha estat víctima d'espionatge encobert amb l'objectiu, segons ella, de no revelar secrets d'Estat dels quals seria coneixedora.
Una altra de les peticions que figura en la querella de Corinna contra el rei Joan Carles és d'índole econòmica. En aquest cas, no ha transcendit la quantitat que Corinna demana en concepte de danys i perjudicis per a ella i per al seu fill.
La demanda detalla que la vigilància a què van ser sotmesos ella i el seu fill incloïa «vigilància física, amb vehicles i personal». També es refereix a «invasió de la propietat en la qual residia», ja que es «van espiar els seus telèfons mòbils i ordinadors».
La resposta de Joan Carles
Els advocats de Joan Carles encara no han presentat resposta a la reclamació. Abans cal resoldre si la justícia anglesa és la competent per a investigar Joan Carles. No oblidem que es tracta de l'excap d'Estat d'una altra nació i que no viu al Regne Unit.
En cas que la justícia britànica sigui qui mantingui obert el litigi, el jutge que ho assumeixi disposarà d'un màxim de 18 mesos per a dur-ne a terme la instrucció.
Corinna, l'«amiga especial» del rei emèrit que vam conèixer a Botswana
Va ser el 2012 quan vam començar a sentir parlar de la princesa Corinna i de la seva relació 'especial' amb el llavors rei d'Espanya. Va ser en aquest país africà on Joan Carles es va trencar el maluc i es va fer públic el viatge i la relació de tots dos. Allò va suposar el principi de la fi del rei emèrit, ja que va haver de sortir a demanar perdó públicament i la veda es va obrir.
L'episodi més escandalós d'aquesta relació va ser el del suposat 'regal' que va donar a Corinna. Ni més ni menys que 65 milions d'euros, «per gratitud i amor».
La justícia està investigant si aquesta donació responia en realitat a un intent de l'excap d'Estat d'ocultar el seu capital amb operacions poc transparents. Suposadament, quan Joan Carles li va demanar a Corinna que li retornés els diners, ella es va negar a fer-ho i aquí van començar els problemes.
La nova demanda de Corinna contra Joan Carles és un episodi més de l'entramat econòmic que ha situat l'emèrit al punt de mira. La situació pinta cada vegada pitjor i sempre sota l'atenta (però dissimulada) mirada del rei Felip VI, molt preocupat per l'evolució dels esdeveniments.