La reina Letícia al costat de la seva àvia Menchu Álvarez del Valle i la infanta Sofia

Mor Menchu, l'àvia paterna de la reina Letícia

Ha mort als 93 anys a la casa de Ribadesella

La Família Reial espanyola torna a estar de dol. Segons ha informat la revista 'Semana', Menchu Álvarez del Valle, àvia paterna de la reina Letícia, ha mort. Fonts pròximes a la família han confirmat al diari 'ABC' que la dona, de 93 anys, ha mort a casa de Ribadesella, a Astúries.

Menchu Álvarez era la mare de Jesús Ortiz, el pare de la reina. Amb ella tenia una forta unió, ja que totes dues compartien una gran passió pel periodisme.

En nombrosos actes en què se les havia pogut veure juntes es va poder observar la gran sintonia que tenien. Àvia i neta tenien una gran relació, i la seva pèrdua s'ha convertit en un moment molt dur per a tota la família.

Menchu no era molt coneguda pel gran públic, ja que sempre es va mantenir més al marge de la vida aristòcrata de la seva neta. Però en diverses ocasions ha aparegut posant al costat de la seva família en algun esdeveniment, especialment en celebracions més familiars.

La dona es va mostrar especialment contenta després que Letícia i el rei Felip ampliessin la família. «No hi ha res millor que ser 'abuelina'», explicava radiant davant els mitjans. De fet, amb les seves dues besnetes també havia aconseguit tenir una gran relació.

La mort de Menchu ha suposat un cop dur per a tota la família. Un altre dels més afectats és Jesús Ortiz, el pare de la reina i fill de Menchu. Ell havia anunciat la seva jubilació aquest mateix any després de tota una vida dedicada a la comunicació.

Ortiz ha explicat que volia dedicar més temps «a la seva família», i això incloïa també a la seva mare. Lamentablement, ara s'ha vist obligat a acomiadar-se d'ella.

Una vida dedicada al periodisme

Menchu Álvarez del Valle ha mort aquest dimarts, 27 de juliol, als 93 anys. Va néixer a Santander l'any 1928, però des dels seus anys de joventut va acabar vivint a Oviedo.

Es va dedicar al periodisme durant gran part de la seva trajectòria professional i va aconseguir traslladar la seva passió a la seva neta, la reina Letícia. Precisament per això, totes dues havien mantingut una molt bona relació al llarg de la seva vida.

Quan la reina Letícia va entrar a formar part de la Família Reial, Menchu es va convertir en el seu gran suport. Va ser ella qui, l'any 2018, va revelar a la premsa els durs inicis de Letícia a la reialesa.

«Estimo la llibertat i la intimitat i allò va ser un devessall de gent, de curiositat, de fotògrafs. A més, va passar en l'últim any de vida del meu marit... I allò semblava una romeria», va explicar en el seu moment.

«No va ser fàcil. Es va arribar a dir que un helicòpter passava un cop al mes sobre la meva casa per tirar-me els diners que enviava el meu net», ha recordat. Malgrat tot, Menchu era una gran coneixedora dels mitjans i sempre es va mostrar amb un somriure davant d'ells.

La reina Letícia modifica la seva agenda per la mort de la seva àvia

Com és d'esperar en un cas així, la reina Letícia i la seva família es veuran obligats a alterar la seva agenda els propers dies. Es desconeix encara detalls sobre el funeral o la missa que se celebraran en el seu record. Però és segur que la seva família més propera voldrà anar i hauran d'alterar els seus compromisos més propers.

La mort de Menchu, a més, suposa un cop dur per Telma Ortiz, la germana de la reina. L'altra neta de Menchu va informar fa unes setmanes que estava embarassada i tota la família va acollir la notícia amb molta il·lusió.

També Menchu volia conèixer a un nou besnet, encara que lamentablement això ja no serà possible.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.