Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El cosí de la reina Letícia, condemnat a 18 mesos de presó

Els fills de Rocío Dúrcal van denunciar David Rocasolano per revelació de secrets i ara s'ha decidit la seva condemna
El primo de la reina Letizia ha sido condenado a 18 meses de prisión
El cosí de la reina Letícia ha estat condemnat per revelació de secrets | Telecinco

El cosí germà de la reina Letícia, David Rocasolano, es va fer famós per la publicació del llibre 'Adiós princesa', on descrivia la monarca com una persona freda i revelava algunes de les seves intimitats com que va avortar a la Clínica Dator l'any 2002.

Després d'airejar aquest tipus de dades sobre la seva cosina, s'entén una mica millor la facilitat que Rocasolano té per difondre informació aliena. I precisament aquesta tendència li ha portat recentment a l'Audiència Provincial, on ha sigut condemnat per revelació de secrets a 18 mesos de presó i a pagar més de 34.000 euros de multa als fills de la cantant Rocío Dúrcal. A més, s'estableix que durant dos anys no pot exercir com a advocat.

David Rocasolano en la presentació del llibre 'Adiós, Princesa' | Cedida

Tot i que la sentència no admet la possibilitat de recórrer per part de Rocasolano, el més probable és que no entri a la presó perquè no té antecedents penals i la condemna no supera els 24 mesos de presó.

  • També et pot interessar: El criticat comportament protocol·lari de la reina Letícia

L'origen dels fets

Els fets van començar fa 10 anys, quan el cosí de la reina exercia d'advocat per als fills de Rocío Dúrcal, els quals van impugnar el testament que havia deixat la seva mare i van decidir emprendre una batalla judicial contra el seu pare Junior.

Després d'uns tres anys de judicis, Rocasolano va retirar-se del cas i va delegar la seva tasca en un altre company de feina. Però la sorpresa va arribar quan Telecinco va emetre un programa sobre Rocío Dúrcal, que va comptar amb la presència de Junior, i on  María Patiño va aportar informació judicial sobre els fills de la cantant al·legant que li havia dit Rocasolano.

David Rocasolano filtró información a María Patiño
David Rocasolano va filtrar informació a María Patiño | Telecinco
 

Uns anys més tard, els fills de Rocío Dúrcal van denunciar el cosí de la reina per revelació de secrets però, en un primer moment, no es va poder acreditar que l'advocat entregués la informació a Patiño. Finalment, van apel·lar i ara l'Audiència ha determinat que els fills de la cantant tenen raó.

  • Notícia relacionada: La infanta Sofia, hereva de l’elegància de Letícia