Rahola creu que els presos catalans «no tornaran» de Madrid

Pilar Rahola ha pintat al programa 'Tot es mou' de TV3 un escenari poc esperançador per als polítics catalans. «Veig tanta maldat, tant odi, que crec que els presos polítics no tornaran a Catalunya», ha afirmat amb sinceritat. A pocs dies de començar el judici de l'1-O, la periodista visualitza un panorama dantesc de cara al què pot passar als líders independentistes a partir d'ara.

Rahola augura, a més, poc temps de mandat de Pedro Sánchec. S'ha referit a la duresa amb la qual el sector de dretes espanyol i, en gran part, també les esquerres, estan abordant la situació de Catalunya, fet que creu que podria desembocar en la caiguda a mitjà termini de l'actual president espanyol: «Està més sol i feble que mai», ha dit. «Volen que Sánchez no arribi a la sentència del judici, i que abans, o sigui president un dirigent del PSOE de l'ala dura, o la dreta governant», afegia.

El rebombori del relator

Segons Rahola, el detonant ha estat l'anunci del govern sobre el possible nomenament d'un relator per negociar amb Catalunya, mesura per la qual Alfonso Guerra, el grup Prisa, càrrecs del PSOE i fins i tot Felipe González, s'han posicionat contra Sánchez. «Si per un relator munten aquest ciri... S'ha instal·lat la idea que a Catalunya ni aigua, i que van a totes», justifica la catalana. 

Càrrecs del PSOE, i fins i tot Felipe González, s'oposen a la proposta d'un relator per part de Pedro Sánchez   | CatalunyaDiari.cat

 

Pilar Rahola també ha parlat de la manifestació d'aquest cap de setmana a favor de la unitat d'Espanya i contra Pedro Sánchez, impulsada pel PP, Ciudadanos i Vox: «No defensa Espanya, es tracta de suprimir Catalunya». En un article d’opinió a La Vanguardia, la periodista recorda com «la dreta més cavernària» ha tornat «als temps de la Falange».

  • També pots llegir: El Suprem rebutja ajornar el judici de l'1-O i manté el 12 de febrer com a data d'inici

El seu tuit viral 

Quan la tertuliana parla amb contundència, les xarxes exploten. Va passar també a mitjans de gener, quan va expressar la seva  indignació per unes declaracions de l'actriu Carmen Maura sobre Catalunya i els diners que rebia que, segons ella, no necessita. Rahola ho va fer sense pèls a la llengua i la publicació va generar un intens debat al seu compte de Twitter i de seguida va fer-se viral.