Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joan Manuel Serrat en un pla mitjà durant el concert a l'Auditori del Fòrum durant el 2018

Serrat fa una nova crida al diàleg: «És temps de donar valor a la paraula»

El cantautor inicia la seva gira per Mèxic per celebrar la relació tan estreta que ha mantingut durant aquests 50 anys amb el país

La Sala Principal del Palau de Belles Arts de Mèxic acollia, aquest dijous,  el primer concert de Joan Manuel Serrat a Mèxic per tal de continuar amb la gira ‘Mediterráneo da Capo’. Aquesta gira inclou nou concerts passant per Puebla, Guadalajara i Monterrey, a més de comptar amb sis concerts a Ciutat de Mèxic. Serrat torna a Mèxic per celebrar els 50 anys de la duradora relació que manté amb aquest país, el qual ha estat «la meva casa i el meu pati de jocs» ha explicat.

  • [predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Durant la roda de premsa, que va tenir lloc abans de l’inici del primer concert, va explicar que la proposta musical que conforma aquesta gira està composta per dues parts. La primera, «en homenatge i agraïment a la felicitat que li ha donat», conté deu cançons del seu emblemàtic àlbum ‘Mediterrani’  de 1971. La segona part consisteix en un repàs de tot un seguit de temes variats i una composició inèdita «a mitges»  com ha descrit el mateix cantautor.

El cantautor creu que és temps de recuperar «la importància que té el llenguatge» | EFE

 

Serrat fa una crida al diàleg

Segons explica ‘La Vanguardia’, a la roda de premsa ha estat preguntat per la situació política actual: «És temps de donar valor a la paraula» i amb això recuperar «la importància que té el llenguatge». Serrat ha recordat que durant els anys 60 i 70 li van tocar viure moments com el moviment estudiantil de 1968 els quals ha definit com uns anys que va viure amb «passió i entrega».

D’altra banda, ha comentat que «ja li tocava» al president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, guanyar amb una victòria ben clara i contundent després de les dubtoses eleccions passades. Ha manifestat que ara se li presenta a Obrador «el repte de ser el president dels Estats Units Mexicans». Pel que fa al cas de Veneçuela, ha indicat que l’única sortida que queda és el diàleg entre les parts implicades:  «Si s’acaba el diàleg què queda? Només la intervenció».

El cantautor s’ha autodefinit com un home de mar, somiador de cabell llarg i partidari de l’amor. Declarat fan del FC Barcelona i admirador de la música de Chico Buarque, Caetano Veloso y Joaquñin Sabina. Pel que fa a la lectura és seguidor de Machado, Miguel Hernández, Neruda i Gamoneda. També ha tingut un moment per recordar la seva relació d’amistat amb Gabriel García Márquez del qual destaca les obres de ‘Cien años de soledad’ i ‘El amor en los tiempos del cólera’.