Fotografia de les germanes Maria Chiara i Maria Carolina de Borbón-Dos Sicilias

Elionor i Sofia tenen 2 cosines completament desconegudes i 'superdotades'

Les princeses Maria Chiara i Maria Carolina han acabat el batxillerat amb 6 idiomes i amb només 15 i 16 anys

A la princesa Elionor i la infanta Sofia els hi han sortit dues competidores en protagonisme i intel·ligència, les seves cosines llunyanes Maria Carolina i Maria Chiara de Borbó-Dos Sicilias. I és que amb només setze i quinze anys, les dues germanes i filles de Camilla de Borbó i Carles de Borbó, han acabat el batxillerat amb 6 idiomes diferents i abans de l'edat corresponent.

 

Camilla de Borbó, orgullosa de les seves filles, ha volgut compartir a les xarxes socials els certificats d'estudis que els ha concedit la Direcció d'Educació Nacional del Principat de Mònaco, lloc de residència principal de la família Borbó-Dos Sicilias: «Estic increïblement orgullosa de les meves filles, que amb només quinze i setze anys s'han graduat i sempre han estudiat totes les assignatures en sis idiomes», ha escrit.

 

El 'General Certificate of Education', que han aconseguit Maria Chiara i Maria Carolina, és un programa d'estudi molt prestigiós i reconegut a escala mundial, que prepara a l'elit internacional per a l'accés a universitats anglosaxones.

 

Una educació elitista centrada en l'aprenentatge d'idiomes

El pare de les princeses, Carles de Borbó, cosí del rei emèrit Joan Carles, ja va revelar l'any 2010 a '¡Hola!' quina formació rebien les seves filles, que aleshores encara eren unes nenes.«Enfoquem la seva educació obrint-les al món. Ja dominen cinc idiomes: italià, anglès, francès, espanyol i portuguès. Tenen institutrius plurilingües i multidisciplinàries. Intentem transmetre'ls els valors de l'honestedat i la solidaritat que creiem més adients amb la tradició i cultura europea continental, però amb una visió internacional», va explicar concretant l'excel·lent formació que rebien.

 

Al novembre de l'any passat, Maria Carolina i Maria Chiara van apareixer vestides de llarg a Le Bal de París, el ball de debutants més famós del món, al costat de Victòria i Cristina Iglesias, les filles de Julio i Miranda. En aquell temps, Maria Carolina, la major de les dues germanes, ja va especificar quins eren els seus plans a llarg termini.

 

«Acabaré els estudis l'any vinent, al maig. Després aniré a la universitat. Sóc conscient que l'educació és una de les coses més important a la vida. M'hauria agradat estudiar als Estats Units, però crec que em quedaré a Europa, per estar a prop de la meva família i amics. Després, m'agradaria fer alguna cosa en el món dels negocis i de la moda. Tinc algunes idees de projecte, però, de moment, és un secret», va explicar a la revista del cor '¡Hola!'.