Primer pla d'Elionor

Les 7 coses que la princesa Elionor no pot fer per ordre de la seva mare Letícia

Les normes que ha de seguir Elionor que li impedeixen tenir una vida normal

Ser princesa i hereva al tron és el somni de moltes nenes. La realitat d'aquest desig que tenen aquestes petites ve de les pel·lícules de princeses, les mateixes que nosaltres vèiem.

Tot i això, la nostra imatge sobre els hereus de la Corona ha canviat segons hem anat creixent i la veritat és que molts n'hem decidit no voler passar per un camí tan dur. De fet, de vegades ens sentim privilegiats per no haver crescut amb una vida així malgrat les facilitats.

La sort de tenir una monarquia a Espanya és que podem veure-ho de primera mà amb la nostra hereva Elionor.

La rigidesa de la casa reial amb Elionor i els altres integrants

La princesa Elionor serà reina a Espanya quan Felip VI abdiqui —com va fer el seu pare— o mori. Ara bé, la noia té algunes normes més rígides que seguir, però la veritat és que tots els integrants tenen normes molt estrictes.

Imatge dels reis emèrits acompanyats dels seus nets i filles al funeral de Constantí
La família de Letícia ha de mantenir-se en silenci. | GTRES

La més bàsica és el pacte de silenci: els que pertanyen a la família reial han de romandre en silenci i no revelar cap secret ni donar alguna informació sobre la institució. A més, també n'hi ha una altra que sembla que només compleixen els reis, Elionor i Sofia: no ficar-se en polèmiques ni cridar l'atenció.

Pot resultar còmic, però el sogre de Letícia, Joan Carles I, va ser incapaç de seguir aquesta norma. Entre la caça d'elefants a Botswana, les milers d'amants que ha tingut, els diners de l'Aràbia Saudita que va lliurar a l'última —Corinna Larsen—, les targetes 'black'… Així, com que no va poder mantenir gaire el decòrum, es va veure obligat a abdicar i li va deixar fer al pare d'Elionor una feina molt dura per millorar la imatge de la família.

Imatge de Joan Carles
L'avi d'Elionor no ha sabut guardar el decòrum. | GTRES

De la mateixa manera, la infanta Cristina tampoc va ser capaç de seguir la regla. Es va casar amb un esportista, va ser implicada en un gran cas de corrupció en què va participar el seu marit, va ser expulsada de la institució i està separada perquè Iñaki Urdangarin li va ser infidel.

I la infanta Elena, igual. La cunyada de Letícia està separada, està implicada en nombroses polèmiques i les seves maneres no són vistes amb bons ulls. Els seus fills també deixen molt a desitjar: viuen en la vida nocturna, baralles i alcohol. Sumant-li que la cosina d'Elionor ha començat una carrera d''influencer'.

Fotomuntatge de les infantes Elena i Sofia amb la reina Letícia
Les cunyades de Letícia i els seus nebots segueixen les passes del seu sogre. | CatalunyaDiari

Elionor i Sofia són les més afectades

L'educació de les filles de Letícia té unes regles més estrictes que les dues esmentades abans que s'apliquen per a tota la família.

Per començar, Letícia i Felip mai no han permès a les seves filles dir la frase «no m'agrada». Això és perquè mai no se'ls ha deixat menjar dolços i els substituïen per fruits secs. També s'aplica a la resta de menjars. Per tant, Elionor i Sofia no poden renunciar a cap plat que se'ls serveixi. Recordem que la reina Letícia té una estricta dieta que aplica també per al seu marit i filles, amb zero sucre, productes sempre frescos i 'BIO', etc.

Les nenes tampoc no poden veure la televisió entre setmana, només podrien fer-ho els caps de setmana i en un horari determinat. A més, l'ús d'internet està restringit per a fins escolars, així eviten que vegin coses indegudes —com notícies sobre la família—.

Imatge de la Família Reial sortint del teatre.
La dieta d'Elionor, Sofia, Felip i Letícia és molt estricta. | Europa Press

L'hora a la qual han d'anar-se'n al llit és a les nou del vespre. Per ara, això només és per a Sofia, ja que Elionor es troba a Gal·les estudiant i el seu horari serà diferent. D'altra banda, tant la princesa com la infanta tampoc no podrien rebre regals en públic, només detallets en petit comitè.

A més a més, una cosa que realment escandalitza és que les filles de Letícia no poden plorar en públic, s'haurien de contenir per mantenir una imatge pulcra.

Finalment, Elionor és l'hereva al tron, i si no ho fos, ho seria Sofia. Per aquest motiu, totes dues han de tenir no només una educació, unes maneres i una rutina que, pel que veiem, és força estricta… Les noies també han de tenir una formació molt completa: idiomes, diplomàcia, protocol, militar, dret, etc.

Ja ens hem adonat que ser part de la reialesa no és com escoltàvem als contes quan érem petits. Ningú hauria volgut això per a la seva infància, ni seria capaç de suportar-ho, tret que hagi nascut així.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp