Isabel Pantoja amb la mirada perduda

«700 euros a internet»: El que pots comprar ja d'Isabel Pantoja

Es ven com una autèntica relíquia històrica

Tot el que envolta Isabel Pantoja desperta una gran curiositat i entusiasme. En plena tempesta mediàtica pel seu enfrontament i posterior reconciliació amb Kiko Rivera, hi ha qui aprofita per treure rèdit econòmic d'algunes de les seves pertinences. No es tracta pas de cap dels objectes personals de Paquirri amagats a l'habitació secreta de Cantora, reclamats pels germans Rivera des de la mort del seu pare.

Tampoc és cap bé de la finca familiar. Concretament, són dos dels documents més importants de la vida d'Isabel Pantoja, que es venen a internet com si fossin autèntiques peces de col·leccionista. El primer és la invitació al casament de l'artista i Paquirri, celebrada el 30 de l'abril de 1983 a Sevilla. El segon, la invitació al bateig de Kiko Rivera, un esdeveniment passat de què s'ha tornat després de l'última confessió de Teresa Rivera al 'Deluxe'.

Fa tan sols uns dies la germana de Paquirri va treure a la llum la tensió que es va viure a Cantora durant aquesta celebració baptismal. Segons ha confessat, la cantant i la seva difunta mare, doña Ana, es van mostrar insolents amb el clan Rivera i no van voler donar-li cap protagonisme durant la cerimònia.

La invitació al casament d'Isabel Pantoja i Paquirri: a la venda a internet per 700 €

Com si es tractés d'una relíquia, la invitació al casament d'Isabel Pantoja i Paquirri està a la venda a internet. Un document original que la cantant i el torero van enviar als més de 1.200 convidats que van assistir al seu enllaç matrimonial, el cost del qual va superar els 4 milions de pessetes.

«Antonio Rivera Alvarado i Ana Maria de Pantoja el conviden a l'enllaç dels seus fills Francisco i Isabel. La cerimònia matrimonial se celebrarà el proper dia 30 de l'abril de 1983 a les 18.30 de la tarda, al Temple de Ntre. Pare Jesús del gran Poder. Sevilla, 1983». Aquest és el text escrit a la invitació que ara està a la venda a internet.

A través d'una coneguda plataforma de venda de productes de segona mà, qualsevol persona podria adquirir aquest document històric en forma de capot, com a gest de complicitat al torero. No obstant això, la peça no és apta per a la butxaca de tots, ja que el seu preu arriba a una xifra desorbitada, encara que el preu és negociable: 700 euros.


A més, segons l'anunci, la invitació es troba «en condicions acceptables» i és un objecte de gran interès per a «alguna persona taurina o folklòrica». Un fet que s'ha posat de manifest amb l'èxit que ha tingut la publicació dins de la plataforma, ja que ha tingut 486 visualitzacions.

La invitació al bateig de Kiko Rivera, també a la venda

En qualsevol cas, no es tracta de l'únic anunci d'aquest tipus, ni l'únic document d'Isabel Pantoja que està circulant per internet. Segons ha recollit recentment la revista 'Semana', un altre usuari d'aquesta plataforma posava a la venda la invitació al casament de l'artista i la invitació al bateig de Kiko Rivera. Dues peces que, segons el venedor, estan bon estat.

La invitació al bateig de Kiko està escrita des de la seva persona. «Sóc Francisco José, et convido al meu bateig a les cinc de la tarda per celebrar-lo. Amb permís de l'Autoritat i si el temps no ho impedeix, el proper dia 3 de juny de 1984, el meu pare i el meu oncle Riverita torejaran. A la nit, la meva mare i el meu oncle Agustín actuaran regalant-nos el seu art», deia la carta. En aquest cas, el preu del detall és de 400 euros.